Sindikat

Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost“: Protest ispred zgrade Vlade Republike Srbije

 

Reprezentativni sindikat u našoj državi, Ujedinjeni granski sindikati ’’Nezavisnost’’ uputili su u susret Danu ljudskih prava, koji se u čitavom svetu obeležava 10. decembra saopštenje za javnost i poziv svojim članovima i građanima, sledeće sadržine

Protest ispred zgrade Vlade Republike Srbije

Beograd, 10. decembar 2022. godine u 12 časova

„JAVNI SEKTOR – ZA VEĆE PLATE I DOSTOJANSTVO PROFESIJE“

SLEDEĆI SVOJE PRINCIPE I VREDNOSTI ZA KOJE SE ZALAŽEMO, OKUPIĆEMO SE 10. DECEMBRA, NA MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA, KAKO BISMO IZRAZILI NEZADOVOLjSTVO NAŠIM POLOŽAJEM U DRUŠTVU, USLOVIMA RADA I PLATAMA KOJE DOBIJAMO ZA SVOJ ODGOVORAN POSAO.

ZAHTEVAMO:

  • POVEĆANjE PLATA ZA 25% ZA SVE ZAPOSLENE U JAVNOM SEKTORU, BEZ DISKRIMINACIJE JER SU ZA NAS VAŽNI I ZAPOSLENI U ZDRAVSTVU, U OBRAZOVANjU, U POŠTI, DRŽAVNOJ UPRAVI I LOKALNOJ SAMOUPRAVI, PRAVOSUĐU, POLICIJI, VOJSCI, JAVNIM MEDIJSKIM SERVISIMA, USTANOVAMA KULTURE, KOMUNALNIM DELATNOSTIMA, SAOBRAĆAJU, TELEKOMUNIKACIJAMA, SOCIJALNOJ ZAŠTITI, PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA…!
  • BEZBEDNE USLOVE RADA ZA SVE I ZAŠTITU OD SVIH OBLIKA NASILjA!
  • TOPLI OBROK I REGRES ZA CEO JAVNI SEKTOR!
  • KOLEKTIVNE UGOVORE KOJI ĆE SE POŠTOVATI!
  • DA SE NE STIDIMO SVOJIH PLATA VEĆ DA SE SA NJIMA PONOSIMO KAO ŠTO SE PONOSIMO POSLOM KOJI RADIMO!

NAŠI ZAHTEVI SU REALNI I U INTERESU SU KAKO RADNIKA I SINDIKATA, TAKO I DRŽAVE SRBIJE U KOJOJ ŽIVIMO, PLAĆAMO POREZE I DOPRINOSE, ŠKOLUJEMO DECU UBEĐUJUĆI IH DA ODRASTAJU U ZEMLJI U KOJOJ IMA SMISLA ŽIVETI.

ZAHVALJUJEMO SE KOLEGAMA IZ PRIVATNOG SEKTORA ZA NJIHOVU PODRŠKU I SOLIDARNOST KAO ŠTO ĆEMO I MI, ZAPOSLENI U JAVNOM SEKTORU UVEK PODRŽATI NjIHOVE ZAHTEVE I BORBU.

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Sindikati kompanije Ziđin u Boru protiv umanjenja zarada
Proglas GS KUM NEZAVISNOST

Kategorije

Izbornik