Sport

Sportski savez grada Sombora poziva na besplatnu rekreaciju u vodi: prednosti i pozitivni rezultati

 

U toku je program Besplatna rekreacija u vodi za građane Grada Sombora. Program protiče od 16 časova u Zatvorenim bazenima Sportskog centra “Soko“ u Somboru, u jednočasovnim terminima utorkom i četvrtkom od 16 do 17 časova

Program je startovao juče, 6. decembra.

Svi zainteresovani koji žele da se priključe programu u prilici su da se jave na telefon Sportskog saveza grada Sombora: 025/436787 ili da dođu lično u prostorije Saveza.

Rekreacija u vodi ili aerobik u vodi, poslednjih godina sve je popularniji jer je dokazano da je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego ono u sali. Sve što vam je potrebno su kupaći kostim, peškir i želja da svoju liniju dovedete do perfekcije.

Prednosti rekreacije u vodi  u odnosu na druge fizičke aktivnosti su značajne. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti.

Preporučuje se ženama svih godina, deci u razvoju, ali jednako i muškarcima.

Rekreacija u vodi  podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost. Gojazne osobe takođe mogu da se bave ovim vidom rekreacije jer rekreacija u vodi ne zahteva prethodnu fizičku spremnost.

Takođe, preporučuje se i trudnicama a i onima koji imaju problema sa kičmom.

Efekat je uočljiv već nakon mesec dana, ukoliko vežbate nekoliko puta sedmično. Izuzetni rezultati postižu se kod uklanjanja celulita.

Vežbe se izvode na ivici bazena, ili u sredini, a instruktor je van bazena gde pokazuje pokrete i pravilno disanje.

Psiholozi tvrde da je ovaj vid rekreacije idealan za osobe koje se “stide“ svoje figure i iz tog razloga toga ne vežbaju u sali. U vodi mogu da vežbaju bez opterećenja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Povezani članci

Атлетски клуб АПАТИН у протеклих 10 дана: Све по старом – победе нове
Uspesi u Kaću – kruna sezone za Karate klub Ravangrad

Kategorije

Izbornik