Najnovije

Nastavljena praksa Grada Sombora u podržavanju lokalnih pčelara

 

Grad Sombor i ove godine nastavio je da podržava lokalne pčelare, te su putem Konkursa dodeljena sredstva za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Uslove za subvencionisanje ostvario je 21 poljoprivredni proizvođač, kojima je danas gradonačelnik Antonio Ratković svečano uručio ugovore

  • U protekle četiri godine ukupno smo izdvojili preko Odeljenja za poljoprivredu i Agrobiznis centra blizu 6,5 miliona za ove namene. Reč je o veoma bitnoj grani poljoprivrede i drago mi je što je grad i ove godine izdvojio sredstva za ove namene, i svakako da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovom merom. Pre tri godine smo isto kroz konkurs Odeljenja za poljoprivredu kupili liniju za preradu pčelinjeg voska, koja koristi svim pčelarima sa teritorije Grada Sombora i nastojaćemo da u narednom periodu, osim opremanja i kupovine novih pčelinjih društava, gledamo da kupimo i još jednu liniju koja će koristiti za dalju preradu ovih proizvoda. Zahvalio bih se svim pčelarima koji su iskoristili ove podsticaje koje je raspisalo Odeljenje za poljoprivredu i očekujem da budu aktivni u narednim godinama, kada im ovi konkursi budu na raspolaganju – poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Pravo učešća na konkursu imala su lica koja se bave uzgojem pčela, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Maksimalan iznos sredstava po prijavi iznosio je 100.000 dinara, a ukupna sredstva za ovogodišnji konkurs, koja su obezbeđena u gradskom budžetu, iznosila su 1.500.000 dinara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Potpisani ugovori – 48 miliona dinara za unapređenje sistema upravljanja komunalnim otpadom
Odobreni datumi Olimpijskih igara mladih Dakar 2026!

Kategorije

Izbornik