Sindikat

Sindikat penzionera Srbije „Nezavisnost“ solidarno

 

  • Akcija Sindikata (Udruženja) penzionera Srbije ‘’Nezavisnost’’ podele solidarne pomoći penzionerima sa niskim penzijama za 2022. godinu, kroz organizovanu nabavku i distribuciju osnovnih prehrambenih artikala i sredstava za higijenu, započela je polovinom oktobra ove godine

Pakete solidarne pomoći dele aktivisti našeg Sindikata (Udruženja) u više od 20 gradova i opština na području čitave Republike – Beogradu, Pančevu (uključujući Kovin, Omoljicu, Jabuku, Starčevo, Banatski Brestovac, Ivanovo, Kačarevo, Glogonj i Dolovo), Leskovcu (uz Lebane, Bojnik i Vlasotince), Vranju (uključujući i Surdulicu), Zaječaru i Ćupriji (uz podelu jednog broja paketa u Paraćinu, Jagodini, Resavici, Svilanjcu, Despotovcu i Senjskom rudniku), Nišu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Topoli, Vršcu, Lapovu (uz Raču i Batočinu), Varvarinu, Boru, Prokuplju (uz Žitorađu), Pirotu, Subotici, Loznici i Požarevcu.

Paketi su nabavljani i deljeni u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija, usvojenim na UO Fonda PIO te Pravilnikom o solidarnoj pomoći UPS NEZAVISNOST.

U Beogradu je podela paketa započeta 17. oktobra, a mogu se podići u prostorijama Sindikata, Vladetina ul. br. 5, svakog radnog dana od 9 do 13 časova, uz dokaz o statusu penzionera i visini penzije, odnosno uz priloženi penzioni ček ili izvod iz banke.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta “Svi smo jedno – višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

UGS Nezavisnost : III SINDIKALNA AKADEMIJA, NORMATIVNI I ORGANIZACIONI ASPEKTI SINDIKATA – Zlatibor
MOR: Povećati minimalne plate i pomoć najugroženijima

Kategorije

Izbornik