Ekonomija

Veliki uspeh Vinarije “VRT“ iz Riđice na Međunarodnom balkanskom festivalu vina u Sofiji: Šampioni

 

  • Sofija je jedanaestu godinu zaredom bila domaćin „Festivala vina“ događaja koji u fokus stavlja balkanska vina i kulturu. Od 16. do 18. juna 70 proizvođača vina sa prostora Balkanabilo je u prilici da predstavi svoja najkvalitetnija vina, koja su mogli da probaju i sami posetioci festivala, a takođe su bili u prilici da probaju vina sa festivala, održanog početkom juna na grčkom ostrvu Salamini

Domaćin svečanosti bila je direktorica BIWCF-a i predsednica Bugarskog udruženja izvoznika vina Galina Niforu. Na festivalu je bio proglašen najbolji podrum na Balkanu, a bili su dodeljivani i pehari u pojedinačnim kategorijama. Građani bugarske prestonice a i njihovi gosti imali su priliku da provedu dve uzbudljive večeri, uživajući u bogatom programu, ukusnim delicijama iz raznih nacionalnih kuhinja, muzici i igrama s nagradama.

Ulaznice su se mogle kupiti na licu mesta ili online, gosti i učesnici dobijali su suvenire sa događaja.

Veliki uspeh kako za Sombor tako i za Vojvodinu i Srbiju, ostvarila je Vinarija „Vrt“ iz Riđice koja je na ovom prestižnom takmičenju, sa svojim vinom „Sivi pesak“ osvojila zlatnu plaketu.

Ovo takmičenje spada u rang međunarodnih, a podržale su ga kako grad Sofija, tako i Bugarska Trgovinsko-industrijska komora…..

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor

(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)

accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

JKP Vodokanal Sombor: Prekid vodosnabdevanja u delu Vojvođanske ulice
Soja iz Srbije sa najboljim karbonskim otiskom

Kategorije

Izbornik