Sindikat

Uspešni pregovori u subotičkoj Normi: Povećanje zarada, regresa, bonusa

 

  • Sindikat “Nezavisnost” u preduzeću Norma Group u Subotici u pregovorima sa poslodavcem dogovorio je povećanje zarada i drugih nadoknada za sve zaposlene u toj firmi koja proizvodi delove za auto industriju

Nakon nekoliko sastanka pregovarači su usaglasili da se osnovna zarada za sve zaposlene od 1. januara poveća za 7.200 dinara bruto. Takođe će se nastaviti individualna povećanja zarada za različite grupe poslova u skladu sa važećim kolektivnim ugovorom.

Dogovoreno je i povećanje regresa za godišnji odmor sa 42.000 na 47.000 dinara. Godišnji bonus je podignut na protivrednost neto iznosa od 160 evra. Osim toga, povećan je i iznos pojedinačnog novogodišnjeg vaučera za decu zaposlenih sa 6.000 na 8.000 dinara.

Poslodavac je prihvatio inicijativu reprezentativnog fabričkog sindikata, organizovanog u okviru Granskog sindikata metalaca “Nezavisnost”, da uvećanje nadoknade za prekovremeni rad od 50 odsto, koje je prema ranijem aneksu kolektivnog ugovora bilo oročeno do kraja 2022. godine, postane trajna kategorija.

Takođe je prihvaćen sindikalni zahtev da se radnicama majkama bolovanja zbog nege dece više ne vrednuje negativno u kriterijumima za godišnji bonus.

Poslodavac i sindikat su zajedno ocenili da “navedene mere oslikavaju pokušaj da se u ovim izazovnim vremenima napravi makar mali korak napred ka boljem položaju zaposlenog“.

Novinar: Svetozar Raković

Izvor: Nezavisnost.org,

Foto: youtube

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Šoškić: U 2023. privredni pad i recesija
Kakve ekonomske (ne)prilike predstoje Srbiji i svetu u 2023. godini

Kategorije

Izbornik