Najnovije

Povelja grada Sombora: Raspisan javni poziv za ovogodišnju nagradu

 

  • Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje javnih priznanja somborske Gradske uprave raspisala je Javni poziv za dodelu Povelje grada Sombora

Priznanje pripada pojedincu na Dan grada, 17. februara, kao posebno priznanje za dostignuća u prethodnoj godini,  u oblastima nauke, kulture i umetnosti, svih vidova stvaralaštva (književnog, muzičkog, scenskog, rtv, likovnog, primenjene umetnosti i sličnih), ili na poljima planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školstva, sporta i ostvarenih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite, socijalnog i humanitarnog rada, kao i privrednog razvoja i drugih nenavedenih oblasti koje su od značaja za Grad Sombor.

Predloge za dodelu Povelje grada Sombora mogu da upute pojedinci, grupe građana ili institucije, prijavom na javni poziv. Predloge valja proslediti Komisiji u pisanoj formi, sa obrazloženjem koje sadrži biografske podatke o kandidatu i rezultate rada kandidata.

Rok za upućivanje predloga je poslednji ovogodišnji petak, 27. januar.

Predlozi mogu da budu prosleđeni lično, u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora. Isto tako, predlozi mogu da budu poslati i poštom, na adresu:

Trg Cara Uroša 1, Odeljenje za društvene delatnosti, Komisija za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade, 25101 Sombor, u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Predlog za Povelju grada Sombora – ne otvarati“.

Javni poziv za dodelu Povelje grada Sombora možete da pogledate na sledećem linku:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/javni-pozivi/javni-poziv-za-dodelu-povelje-grada-sombora-2023/

O statusnom značaju i hronologiji Povelje sobodnog i kraljevskog grada Sombora, biće reči u posebnoj rubrici.

Naslovna fotografija, izvor: www.ravnoplov.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Reprezentativci Srbije spremni za start Prvenstva sveta u rukometu
Somborci sa Verom Matović ušli u Novu godinu po julijanskom kalendaru

Kategorije

Izbornik