Rodna ravnopravnost

Uspešna prva predavanja u opštini Apatin u cilju prevencije nasilja

 

  • Opština Apatin u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, policijskom upravom u Somboru, policijskom stanicom u Apatinu i Centrom za socijalni rad Apatin, organizuje predavanja u vezi sa sprečavanjem nasilja na svim nivoima (rodno zasnovanog nasilja, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, partnerskog nasilja i drugih). Organizacioni sastanak je održan prošle nedelje u “Plavoj” sali opštine Apatin, dok se sa implementacijom programa krenulo današnjim predavanjima u apatinskim srednjim školama

Učenike je na samom početku pozdravila predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Apatin Nataša Ćurčić, te ih pozvala da budu interaktivni u radionicama koje su planirane tokom predavanja.

  • Grupa učenika je bila jako dobra. Na početku sam i apelovala da budu interaktivni i zaista je bilo zadovoljstvo danas razgovarati sa učenicima četvrtog razreda Tehničke škole. Nastavljamo dalje, danas će licencirani radnici MUP-a i CSR-a održati još jedno predavanje u Gimnaziji, nakon čega će kroz isti program proći i drugi učenici trećih i četvrtih razreda apatinskih srednjih škola. Prvi cilj je da se probudi svest o problemima nasilja koje je sve prisutnije, a onda i kako da mu se suprotstavimo. Iskreno se nadam da ćemo u narednim periodu to uspeti kod srednjoškolaca – poručila je Nataša Ćurčić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

#Unstoppable konferenija u Tirani – Žene prevazilaze prepreke ka uspehu
Produžen rok za prijave za stipendije „Za žene u nauci“

Kategorije

Izbornik