Rodna ravnopravnost

Asocijacija žena Sombor svečano obeležila 28 godina rada i uspeha

Pozdravni govor Jelice Polovine pred prepunim auditorijumom

  • U Skupštinskoj sali zgrade Županije, svečano je obeleženo 28 godina od osnivanja Asocijacije žena Republike Srbije ogranka Zapadnobačkog okruga Sombor. Događaju su prisustvovali brojni gosti, predstavnici udruženja veterana, Vojske Republike Srbije…

U ime Grada Sombora, svečanosti je prisustvovao član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić, koji je pozdravio prisutne i zahvalio im se na dugogodišnjem humanom radu kojim se Asocijacija žena bavi.

  • Izuzetna mi je čast što prisustvujem ovakvom događaju. Drago mi je što sam imao priliku da upoznam i da sarađujem sa heroinama iz Asocijacije žena koje su uvek bile tu kada je to bilo potrebno Srbiji i srpskom narodu. Želim vam puno uspeha u daljem radu i da postojite još mnogo godina na veliko zadovoljstvo svih nas – poručio je većnik Smiljanić.

Tokom svečanosti, Jelica Polovina, predsednica somborskog ogranka Asocijacije žena govorila je o istorijatu Asocijacije, kao i o ostvarenim rezultatima u ratnom i posleratnom periodu. Potom je prikazana prezentacija pod nazivom „Volimo te otadžbino naša“ u kojoj su prikazani neki od ključnih momenata u srpskoj istoriji i događaji koji su bili prekretnica u daljem razvoju države i naroda.

Svečanost su ulepšali i učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor, Hor Osnovne škole Nikola Tesla „Teslini slavuji“ Kljajićevo i učenici osnovnih škola „Nikola Vukičević“ i „Avram Mrazović“.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Četvrti AFŽ – Autonomni Festival Žena u Novom Sadu

Kategorije

Izbornik