Najnovije

Škola „Vuk Karadžić“ Sombor: Senzorna soba za učenike sa smetnjama u razvoju

 

  • Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ iz Sombora dobila je novu i potpuno opremljenu senzornu sobu, prostoriju za stimulaciju čula koja se koristi u terapiji dece sa teškoćama u razvoju. Sredstva za ovu vrednu opremu obezbeđena su zahvaljujući Ministartstvu pravde kroz Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja

Senzorna soba se sastoji od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula i predstavlja mesto gde deca sa poremećajem senzorne integracije mogu da razviju svoje senzorne veštine, ali i da se relaksiraju, oslobode stresa i napetosti. Uz pomoć senzorne sobe učenici škole imaju priliku da razviju i unaprede kognitivne sposobnosti i socijalne veštine neophodne za uključivanje u širu društvenu zajednicu.

Tretman u senzornoj sobi se realizuje kroz igru, a sve u cilju razvijanja senzornih veština potrebnih za život. Smirujuća atmosfera kroz svetlosne i zvučne efekte, učenicima omogućava poboljšanje koordinacije pokreta, deluje opuštajuće na decu koja su stalno u pokretu ili imaju burne reakcije na spoljašnje okruženje, dok usmerava pažnju neaktivne dece i poboljšava koncentraciju u učenju.

Ovu školu, u objektu koja se nalazi na Apatinskom putu broj 29, pohađaju deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, koji će imati priliku da u senzornoj sobi dobijaju visokostručne tretmane uz adekvatnu opremu i tehnologiju koja će svakako unaprediti njihov psihofizički razvoj.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Cilј kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima
In memoriam: Denis Kolundžija (1972-2024)

Kategorije

Izbornik