Kultura

Somborski teatar: Muzičko-poetsko veče – Kao da sam te sanjao

 

  • U sredu, 14. februara u 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor biće odigran muzičko-poetsko veče KAO DA SAM TE SANJAO

U ovoj predstavi kabaretskog tipa igraju Vladan Savić, glumac i Kristina Savić, solista Pozorišta na Terazijama u Beogradu, kao i maestro, Filip Savić, pijanista. Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika, Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije.

Predstavom dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici. Specifičnost ove predstave je da se bazira na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i „bombardovanja“ informacijama skrajnuta u zapećak, pa publika iznenađena njenim buđenjem, vrlo brzo utone u neko zaboravljeno vreme, vreme romantike i emocija.

Osim matične scene, predstava je izvođena i na različitim pozornicama u gradovima Srbije kao i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Veliki jubileji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ na ponos Somboru
Vidimo se u bioskopu Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor

Kategorije

Izbornik