Mladi

SEC Sombor: Poziv za mlade – učesnike kampa aktivizma

 

  • Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Somborski edukativni centar pozivaju mlade iz Zapadnobačkog okruga da se prijave za učešće na kampu aktivizma za mlade

U okviru kampa, u periodu od 4. do 6. novembra i u periodu od 25. do 27. novembra biće održane obuke na sledeće teme: učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica i pisanje projektnih predloga.

Na kamp se mogu prijaviti mladi iz Zapadnobačkog okruga od 18 do 30 godina, odnosno do 40 godina za žene, povratnike i etničke manjine. Na kamp se mogu prijaviti mladi koji čine neformalnu grupu (grupa sastavljena od minimum 5 članova) koja ima ideju kako da svoju zajednicu promeni na bolje. Za učešće na kampu potrebno je prijaviti minimum dve osobe koji su predstavnici/ce neformalne grupe mladih. Od vas očekujemo učešće na oba dela kampa, kao i kasniji rad na razvoju vaših ideja, kažu organizatori.

Na kamp se možete prijaviti popunjavanjem formulara koji se nalazi na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIV0HXg5c1r_3RDEYPJkxDT9re_jgj7XkZoydXESXUx7Sqow/viewform

Rok za prijave je 31. oktobar.

Kamp će biti održan na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“. Tokom trajanja kampa učesnici će steći znanja o pripremi i realizaciji projekata, aktivizmu, volonterizmu, participaciji, učešću mladih u razvoju lokalnih zajednica, kao i pisanju i sprovođenju projektnih predloga.

Učesnici će imati priliku da ideje koje su tokom kampa razvili sprovedu u delo u svojim lokalnim zajednicama. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim. U planu je da nakon kampa podržimo pet inicijativa grupa mladih sa po 1.000 evra po inicijativi.

Za sve učesnike kampa obezbeđeni su smeštaj, hrana, promotivni i radni materijal, kao i refundacija putnih troškova u visini cene povratne autobuske karte ili organizovani prevoz.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon: 064 330 45 82.

Kamp se realizuje u okviru projekta ,,Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji’’, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Putešestvije 17: Berlin – slovensko ime za jedan od najvećih gradova Evrope
Realizovana obuka i prijem novih volontera Škole dobre volje

Kategorije

Izbornik