Najnovije

Aleksandra Sandić i Slobodan Dančulović talenti Muzičke škole “Petar Konjović“ donose najviša priznanja sa Smotre muzičkih talenata Srbije

 

Anastasija Sandić sa maksimalnih 100 poena i uz svoju školsku drugaricu iz Srednje muzičke škole “Petar Konjović“ Sombor Slobodan Danculović koji je osvojio 97 poena, još jednom su reprezentovali, najnovim nagradama ovenčanu somborsku muzičku školu

Njih dvoje, u klasi solo pevanja profesorke Silvie Minee, a uz klavirsku saradnju Ružice Pavlović briljirali su na Smotri muzičkih talenata Sbije u Sremskim Karlovcima. Ovde, ovoga, poslednjeg novembarskog vikenda protiče, 29. i 30. novembra jubilarna 20. Smotra najvećih muzičkih talenata Srbije a dvoje đaka već prvog donela doneli su u Sombor najviše nagrade.

Svojevrsni festival najboljih u klasičnoj muzici protiče u svim vokalno-instrumentalnim kategorijama klasične muzike, a ovu lepu vest prva je na društvenim mrežama kako i dolikuje, podelila direktorka Muzičke škole “Petar Konjović“ Sombor prof. Milena Despotović.

U Svečanoj sali čuvene Karlovačke gimnazije takmiče se duvači, operski pevači, u kategoriji kamerne muzike i harmonike dok je nedelja 30. oktobar, rezervisana za takmičenje mladhi pijanista i gudača. Takmičenje se odvija u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, najstarijeg i najprestižnijeg Udruženja ovoga tipa.

Članovi žirija su umetnici iz svih krajeva Republike Srbije ali i predavači sa Akademije umetnosti u Novom Sadu poput eminentnih profesora Milice Stojadinović i profesora muzičke škole “Isidor Bajić“, profesora Marte Balaž i profesora Vitalija Gulijčuka.

Novi Radio Sombor, Udruženje “PODIUM“ i Granski sindikat KUM-Kultura,umetnost,mediji “Nezavisnost“ najsrdačnije čestita na prvim nagradama talentima somborske muzičke škole.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Udruženje građana Bunjevačko kolo Sombor koncertom na poklon
Predstavnice somborskog PSIHOZONA na Regionalnoj konferenciji o ulozi OCD u zaštiti mentalnog zdravlja

Kategorije

Izbornik