Najnovije

Predstavnice somborskog PSIHOZONA na Regionalnoj konferenciji o ulozi OCD u zaštiti mentalnog zdravlja

 

  • Predstavnice PSIHOZON-a, Saša Stojšić/psiholog i psihoterapeut i Milica Lugumerski/psiholog, prisustvovale su Regionalnoj konferenciji “Civilni sektor u zaštiti mentalnog zdravlja”,  27. oktobra u Beogradu. Skupu su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva i institucija iz regiona: Srbije, BiH, Kosova, Albanije, Italije

Konferenciju je vodila sjajna novinarka, Anne Marie Alves-Ćurčić, koja je sa svojim timom pokrenula web stranicu “Za Tebe #VAŽNOJE”, kao vid pomoći u boljem i lakšem razumevanju tema mentalnog zdravlja. Cilj regionalnog skupa je povezivanje aktera u oblasti mentalnog zdravlja, posebno umrežavanje organizacija civilnog društva, razmena iskustava i primera dobre prakse.

Predstavljene su različite aktivnosti i inicijative u oblasti mentalnog zdravlja u regionu. Takođe, i najnoviji rezultati o stanju mentalnog zdravlja u Srbiji (PIN istraživanje), koji ukazuju na pojedine alarmantne podatke… Neki od najznačajnijih zaključaka ovog veoma uspešnog skupa su, da kada je u pitanju mentalno zdravlje, veoma je važno povezivanje i saradnja na svim nivoima, da je značajno umrežavanje svih OCD, da su aktivnosti i inicijative koje se realizuju širom regiona sjajne, da su problemi sa kojima se suočavamo slični, da je uloga medija važna, posebno odgovorno izveštavanje u vezi sa mentalnim zdravlja.

I naposletku podsećaju u Psihozonu,pitanja mentalnog zdravlja se tiču ljudskih prava, prava na zdravlje i ljudsko dostojanstvo!

Organizator događaja je Caritas Srbije realizovan u okviru projekta SOCIETIES 2, uz podršku EU.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Aleksandra Sandić i Slobodan Dančulović talenti Muzičke škole “Petar Konjović“ donose najviša priznanja sa Smotre muzičkih talenata Srbije
UG Bunjevačko kolo Sombor: Predstavljeni kandidati iz Sombora na listi broj 2 “Složno za Bunjevce – Dr Suzana Kujundžić – Ostojić”

Kategorije

Izbornik