Mladi

SEC: Likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta “Iskorak iz nasilja”

 

  • Somborski edukativni centar tradicionalno raspisuje likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta na temu “Iskorak iz nasilja”. Likovni konkurs koji je u toku realizuje se u sklopu projekta “Iskorak iz nasilja” koji finansira Grad Sombor i Arigatou International

Cilj likovnog konkursa je podizanje svesti o značaju dečjih prava i odrastanju u sigurnom i podsticajnom okruženju. Organizatori konkursa žele da motivišu učenike osnovnih škola da kroz likovne radove iskažu kako za njih izgleda bezbrižno odrastanje odnosno okruženje bez nasilja. Svojim radovima deca će poslati poruku široj javnosti da je nenasilna komunikacija i poštovanje dečjih prava osnovni preduslov za bezbrižno odrastanje.

Pravo učestvovanja imaju deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Grada Sombora (Aleksa Šantić, Bački Breg, Bački Monoštor, Bezdan, Gakovo, Doroslovo, Kljajićevo, Kolut, Rastina, Riđica, Sombor, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić, Telečka i Čonoplja).

Kako bi svi imali jednake šanse na konkursu, određene su kategorije za učesnike:
– I kategorija – učenici od I do IV razreda
– II kategorija – učenici od V do VIII razreda

USLOVI:

  • priloženi radovi moraju biti samostalan dečji rad, crno-beli ili u boji, oslikani ili nacrtani bilo kojom tehnikom (olovka, bojice, flomasteri, tempere, vodene bojice i slično);
  • format radova je isključivo blok broj 5;svaki učenik može učestvovati sa najviše dva rada;
  • grupni radovi se neće razmatrati;ž
  • na pozadini svakog rada OBAVEZNO je ispisati lične podatke (ime i prezime, škola, razred, kontakt telefon roditelja/staratelja). U slučaju da podaci nisu uneti rad neće biti razmatran od strane komisije;
  • originalni radovi se šalju na adresu Somborskog edukativnog centra (Staparski put 16, Sombor) sa naznakom “Za likovni konkurs” ili se dostavljaju lično u prostorijama organizacije, radnim danima od 9 do 17 časova.

Prostorije na Staparskom putu se trenutno renoviraju. U slučaju ličnog dostavljanja molimo vas da radove donesete u prostorije na adresi Mite Popovića 13 u dvorištu ili da se javite putem telefona: 064/3304582;

Rok za dostavljanje radova: 15. novembar 2023. godine do 12 časova.

Radovi koji nisu u skladu sa uslovima i temom konkursa ili nisu dostavljeni do naznačenog roka neće se uzeti u razmatranje. Radovi se NE VRAĆAJU učenicima nego ostaju u zbirci Somborskog edukativnog centra. Organizator zadržava pravo da radove koristi za druge neprofitabilne izložbe, u dobrotvorne svrhe i da ih reprodukuje u štampanim ili elektronskim publikacijama.

Osnovni kriterijumi za odabir radova su kreativnost, originalnost i estetika. Za najkreativnije radove predviđene su simbolične nagrade. O dobitnicima nagrada odlučivaće tročlana komisija.

Dodela nagrada i izložba radova biće upriličena tokom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom (19. novembar) i Međunarodnog dana dečjih prava (20. novembar).

Za dodatne informacije  možete kontaktirati putem mejla soeducentar@yahoo.com,  telefona 064/3304582 ili lično u prostorijama organizacije radnim danima u periodu 9 do 17 časova.

Piše: Ivana Barać


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

PSIHOZON Sombor: Korisne radionice za mlade o mentalnom zdravlju
Nastavak aktivnosti somborskog PSIHOZON-a u Bačkom Monoštoru

Kategorije

Izbornik