Sport

 Somaraton najuspešniji klub na trci u Bačkoj Topoli

 

  • U suboru 4. novembra održano je četrnaesto izdanje memorijalne trke ‘’Pal Skenderović’’ u Bačkoj Topoli. Ovogodišnje izdanje trke privuklo je dve stotine trkača koji su se takmičili na distancama od 5 i 10 kilometara

Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor imao je veliki uspeh na ovoj trci, uz činjenicu da je bio klub sa najviše takmičara. Josip Major je istrčao treće mesto u genralnom plasmanu u glavnoj trci na 10 kilometara, a ispred vodećih srpskih dugoprugaša uz svoj novi lični rekord na 10 kilometara. ‘’Somaraton’’ je bio klub sa najviše trkača koji su osvojili neku od medalja u svojim starosnim kategorijama. Đuka Čeljuska istrčao je drugo mesto, dok su Jakša Zeković i Arpad Šarkezi zauzeli treća mesta u svojim kategorijama.

Dame su bile posebno trijumfalne osvojivši prva mesta u svojim kategorijama i to Vesna Bjelan i Danica Grujić Firanj. Trku na 10 kilometara istrčali su i Robert Lalić, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Boško Elek, Nedeljko Katić, Đorđe Rackov i Tijana Odobašić.

Na upola kraćoj distanci od pet kilometera još jedan sjajan rezultat zabeležila je Ana Pešić kojoj je pobedničko postolje ‘’izmaklo’’ jer je ovoga puta trku završila na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, ali je zato bila ubedljivo prva u svojoj kategoriji. Takođe prvo mesto u svojoj kategoriji istrčali su i Branislav Katić i Mirjana Došen, dok je drugo mesto u kategoriji zabeležila Lea Vukelić. Trku na 5 kilometara istrčali su i Branko Nenadić, Stefana Francuz i Dragana Bogojević.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Zablistao RK Radnički na X Kupu Mola 2023 i Kupu Vojvodine
Košarkaši somborskog Jokera ubedljivo savladali leskovačko Zdravlje

Kategorije

Izbornik