Sindikat

Rukovodstvo UGS „Nezavisnost“ u poseti povereništvima u Bujanovcu

 

  • Predsednica UGS NEZAVISNOST Čedanka Andrić i članovi Kolegijuma boravili su u petak 14. jula u poseti Bujanovcu gde su razgovarali sa glavnim poverenicima porodice sindikalne organizacije Nezavisnosti u ovoj opštini

Ovo je bila prilika da se razgovara o glavnim izazovima sa kojima se članovi ovog reprezentativnog sindikata suočavaju u povereništvima: JKP Komunalac; Predškolskoj ustanovi „Naša Radost; Osnovnoj školi „Branko Radičević“; OŠ „Vuk Karadžić“; HEBA A.D.; DIB A.D; Sportski centar „Mladost“, Gimnazija Preševo; VPŠ Gnjilane i Vojska Srbije. Nizak nivo zarada, šikaniranje zbog sindikalnog aktivizma, nedostatak kolektivnih ugovora – neki su od glavnih problema koji su istaknuti i oko kojih će u narednom periodu rukovodstvo Sindikata nastojati da najviše pomogne ali i da više bude govora o uspesima koji se postižu u svakodnevnom sindikalnom radu na terenu.

Ovaj vid koordinacionog sastanka ocenjen je pozitivno i dogovoreno je da se sa ovakvim sastancima nastavi na lokalu jer oni mogu biti i dobra osnova za buduće kampanje. Na pozitivnu reakciju je naišao i predlog kolega da bude određen koordinator na lokalu koji bi sazivao sastanke i koordinirao rad aktivista na terenu uz dogovor o rotiranju nakon određenog vremenskog perioda.

Stalna komunikacija, razmena informacija i podrške je nešto šta bi trebalo da bude sledeći korak nakon ovog skupa. Takođe, svaka dobra inicijativa sa nivoa opštine će naići na podršku, bilo da se radi o edukaciji, pravnoj pomoći ili kampanji solidarnosti.

Najuže rukovodstvo Nezavisnosti će i u narednom periodu sastanke Kolegijuma održavati na način da se obilaze povereništva u gradovima i opštinama.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda: Katastar u rukama privatnih izvršitelja?
Poseta nemačkom sindikatu IG Metal: Budućnost kompanije Leoni?

Kategorije

Izbornik