Sindikat

Nastavak kampanje: DIŽI MINIMALAC!

 

  • Siromaštvo i ekonomska nestabilnost povećavaju rizik od trgovine ljudima! Zato, DIŽI MINIMALAC! da smanjimo broj potencijalnih žrtava! “ – NVO Astra Akcija protiv trgovine ljudima
* Odogovori pojedinaca, predstavnika institucija, organizacija, asocijacija, fondacija, donosioca i predlagača odluka i svih relevantnih društvenih činilaca u Srbiji na zajedničko pitanje: Zašto vi mislite da današnja minimalna zarada nije dovoljna za dostojanstven život?
Oba reprezentativna srpska sindikata, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije i Centar za politike emancipacije pozvali su prvi put zajedničkim saopštenjem za javnost, objavljenim u svim medijima, 14. jula ove godine: 
sve građanke i građane Srbije, društvene pokrete i nevladine organizacije da podrže zahteve sindikata za podizanjem minimalne zarade do nivoa minimalne potrošačke korpe na predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada, koji će biti održani u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, kako je navedeno – tokom ovoga leta.
Podržite sindikate u predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada za 2022. godinu. Minimalac ne sme biti manji od minimalne potrošačke korpe – napominju inicijatori u okviru aktuelno tekuće kampanje.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kampanja – nastavlja se: DIŽI MINIMALAC!
Foto-izjava: Dragan Čabrić, čelnik Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije NEZAVISNOST

Kategorije

Izbornik