Višejezično

Hrvatsko kulturno društvo „Vladimir Nazor“ Stanišić raspisuje Natječaj za Najlipšu pismu na ikavici

 

Vijesti dana – Novosti dana


  • Hrvatsko kulturno društvo „Vladimir Nazor“ Stanišić raspisuje Natječaj za Najlipšu pismu na ikavici hrvatskih pisnika koji žive ili su rođeni u Srbiji. Svaki pisnik može sudjelovati s jednom pismom po vlastitom izboru pisanu na hercegovačkoj, dalmatinskoj, ličkoj, bosanskoj, šokačkoj ili bunjevačkoj ikavici

Pismu dostaviti na e-mail adresu: hkdvnazor@gmail.com ili na adresu Društva. Autori koji do sada nisu slali uz pismu tribaju poslati svoj kratki životopis (datum i mjesto rođenja, stručna sprema, posao koji sada radi, gdje i kada su mu objavljeni radovi, te adresa stanovanja). Autori tri najbolje pisme bit će nagrađeni slikama nastalima na našim likovnim kolonijama.

Rezultati natječaja bit će objavljeni i prvonagrađene pisme pročitane na manifestaciji „IKAVICA – govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“ u Stanišiću koncem studenog, 2021. godine. Adresa: Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor Stanišić, ul. M. Parađine 139, 25284 Stanišić, Republika Srbija.

Rok za slanje: 31. 10. 2021. Slanjem pisme na Natječaj autor je suglasan da se ista može objaviti u Zborniku.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je sufinansirao projekat „Svi jezici – jedno blago“ aplikanta Udruženja „Podium“ putem medija Novog Radio Sombora na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva. 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Vodstvo HNV-a: Novi etnički motiviran napad na pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji
Hrvatska udruga „Josip Vuković Đido“: Vratite nam našu Bačku 1901!

Kategorije

Izbornik