Sindikat

Konferencija o politici mladih na Zapadnom Balkanu u Češkoj

 

  • Izvršni sekretar UGS NEZAVISNOST Miloš Miljković, učestvovao je u ime UGS NEZAVISNOST na Konferenciji civilnog društva na visokom nivou o politici mladih na Zapadnom Balkanu, čiji je organizator bio Evropski ekonomski i socijalni komitet (EESC). Na konferenciji je istaknuta ključna uloga mladih za budućnost regiona i pozvalo se na njihovo aktivno učešće u kreiranju politike

Konferencija na visokom nivou civilnog društva Zapadnog Balkana EESC, bila je posvećena omladinskoj politici kao suštinskom elementu za budućnost regiona i Evrope, u bliskoj saradnji sa Evropskom komisijom i Savetom za regionalnu saradnju, održana je 16. septembra u Pragu, pod pokroviteljstvom češkog predsedništva.

Na početku konferencije obratila se predsednica EESC Christa Schweng i naglasila da moramo poslati jasnu poruku našim vladama i svim drugim zainteresovanim stranama – da je naš cilj da izgradimo bolju budućnost za Zapadni Balkan i da pojačamo glas mladih ljudi iz regiona.

Evropski komesar za proširenje, Oliver Varhelyi, izjavio je u svojoj video poruci:

  • U ovim turbulentnim vremenima, Zapadni Balkan je sada više nego ikada pre postao za nas geostrateški prioritet. Naša podrška je izgrađena oko investicionog paketa od 30 milijardi evra, koji je najbolji način da se ubrza integracija u EU i ponudi atraktivna budućnost za mlade generacije u regionu, jer bez mladih nema budućnosti.

Nakon uvodnog obraćanja i govora visokih predstavnika, konferencija se dalje razvijala u diskusijama o evropskom putu Zapadnog Balkana, nakon čega su usledile tri odvojene sesije koje su se bavile različitim aspektima omladinskih politika na Zapadnom Balkanu. Preporuka je da zaključci konferencije budu upućeni svim relevantnim zainteresovanim stranama, odnosno nacionalnim vlastima i evropskim institucijama sa naznakom da su mladi promoteri promena i integracija Zapadnog Balkana u EU.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Burni sindikalni dani u preduzeću Kostolac usluge
Ivan Medenica: Nema brane podivljalom kapitalizmu

Kategorije

Izbornik