Sport

Olimpijac Ervin Holpert dvostruki osvajač medalja

 

  • Protekle nedelje na Adi Ciganliji Kajak klub Sombor je održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu. Kajak klub Sombor je nastupio sa 11 takmičara

Prvog dana na programu su bile kvalifikacije pionira i juniora. Prolaz u finale i šansu da se bori za medalju je izborila Sonja Bogišić u kategoriji juniorki na distancama od 500m i 1000m. Sonja je u finalu trke na 500m kroz cilj prošla kao sedma dok je deonicu na 1000m završila na šestom mestu.

Treći dan prvenstva je doneo kvalifikacije kadeta i seniora. Finale za Kajak klub Sombor u kategoriji seniora su izborili Sonja Bogišić na deonici od 1000m, Ervin Holpert na stazama od 500m i 1000m kao i dvojac Ervin Holpert – Veljko Mudrić na 1000m.

Poslednji dan takmičenja je započeo osvajanjem prve medaljeErvin Holpert u konkurenciji seniora je osvojio drugo mesto i time osvojio srebnu medalju na 1000m. Prvi kroz cilj je prošao Bojan Zdelar dok je treći kroz cilj prošao Marko SubotićSonja Bogišić je istu deonicu u konkureciji seniorki završila na šestom mestu. Dvojac Ervin Holpert i Veljko Mudrić kroz cilj su prošli kao osma posada.

Na deonici od 500m u konkurenciji seniora je osvojena još jedna medalja. Ovog puta Ervin Holpert je trku završio na trećem mestu iza Bojana Zdelara i Branka Lagundžića.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Prve međunarodne medalje za klupske sekcije Radničkog u Monoštoru i Kupusini
10. Međunarodni plesni festival u Somboru Orijentalija 2022.

Kategorije

Izbornik