Osobe sa invaliditetom

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv objavili Konkurs za nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca

 

SAOPŠTENJE

Srbija, 9.novembar 2023. –  Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv pozivaju sve kompanije koje sprovode inkluzivne politike da se prijave na konkurs za Nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca za 2023. godinu, koji se realizuje u okviru projekta “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“.

Nagrada za najinkluzivnijeg poslodavca dodeljuje se privrednim subjektima koji su pokazali izuzetnost u sprovođenju praksi različitosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnom okruženju. Kao parametri za nagradu uzeće se u obzir strategije prepoznatosti i integrisanosti principa inkluzije i različitosti, način na koji je uspostavljeno postojanje politika i procedura koja regulišu ova pitanja, kao i kako se one reflektuju na svakodnevne aktivnosti i inicijative kojima se kompanija bavila tokom 2023. godine.

  • Ovom nagradom želimo da prepoznamo one kompanije koje predvode biznis zajednicu u poslovanju po principima različitosti, jednakosti i inkluzije i time doprinose pozitivnim promenama u čitavom društvu. Samim tim, konkursom želimo da dodatno senzibilišemo biznis zajednicu i širu javnost na temu uključivanja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa na tržište rada – izjavio je Neven Marinović, direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Prijava na konkurs se vrši putem prijavnog formulara koji je potrebno popuniti do 20. novembra i dostaviti na e-mail adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs. Na konkurs se mogu prijaviti kompanije sa više od 20 zaposlenih, koje su pitanja različitosti i inkluzije integrisale u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama koje doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

Prijavni formular i informacije o uslovima i kriterijumima konkursa možete pronaći na sajtu Foruma za odgovorno poslovanje.

***

Četvorogodišnji projekat “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) dok ga sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, uz učešće ostalih partnera projekta – Karitas Srbija, Fondacije Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiva i Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije. Realizovanje projekta predviđeno je da bude na nacionalnom nivou, sa fokusom na Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Valjevo, Niš i Beograd.

Za više informacija o projektu Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kontaktirajte Sanju Vukelić, Fondaciju Ana i Vlade Divac, na sanja.vukelic@divac.com ili 062 79 77 46. Za više informacija o USAID-u kontaktirajte Mirjanu Vukšu Zavišić na mvuksa@usaid.gov ili 065 316 45 30.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborci u jeku kampanje za prvi inkluzivni prostor OSI!
Poziv na izložbu „Iskoračimo zajedno“

Kategorije

Izbornik