Obrazovanje

Mirjani Lončar, Tanji Ogrizović i Radetu Raoniću priznanja „Avram Mrazović“ povodom Dana prosvetnih radnika u Somboru

 

  • U Velikoj sali Skupštine Grada Sombora danas su svečano uručena priznanja „Avram Mrazović“ najzaslužnijim prosvetnim radnicima iz ustanova obrazovanja sa teritorije Grada Sombora za ovu godinu

Na Mitrovdan, esnafsku slavu prosvetnih radnika, najviše gradsko priznanje u obrazovanju zaslužili su master vaspitačica Mirjana Lončar iz oblasti predškolskog obrazovanja – vrtić „Lalice“ u Staparu Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, profesorka razredne nastave Tanja Ogrizović, za osnovnoškolsko obrazovanje, zaposlena u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ i profesor mehanike u Srednjoj tehničkoj školi Rade Raonić u sferi srednjoškolskog obrazovanja. Njima su uz prikladna priznanja pripale i novčane nagrade po sto hiljada dinara. Nagrade im je uručio gradonačlenik Sombora Antonio Ratković.

  • To je jedan od onih događaja koji me posebno raduju i inspirišu iz dva razloga, prvi je što se sa dozom nostalgije i sam setim svoje vaspitačice i učiteljice, nastavnika i profesora koji su nas vredno učili i koji su pre svega iz nas iznedrili dobre ljude, i drugi razlog je što je ovo prilika da se odužimo našim vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima za napore koje činite i što kvalitet vašeg rada argumentujete sopstvenim primerom – izjavio je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju okupljenima u ispunjenoj Velikoj sali zgrade Županije.

Na istom smo zadatku, nastavio je Ratković, da kvalitet nastave podižemo na što viši nivo. Neophodno je neprestano usavršavanje, da bi svi uslovi pratili savremene trendove. U budžetu za namene u daljem razvoju uslova za obrazovanje na teritoriji Grada Sombora za 2023. izdvojeno je 70 miliona dinara.

Kao primer dobre prakse u somborskom modelu obrazovanja gradonačelnik je istakao Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju koji se nizom savremenih seminara i stručnih skupova pokazao posle pet godina rada, neophodnim.

Gradonačelnik Ratković osim ostalog, izneo je još nekoliko ostvarenja kojima Grad Sombor nastavlja i u tekućoj godini da stvori što bolje sadašnje i buduće uslove: zajednički projekat sa Pokrajinskom Vladom – fiskulturnu salu u Srednjoj tehničkoj školi, dnevne boravke u osnovnim školama a do kraja meseca počeće radovi na dogradnji novog vrtića u Sportskoj ulici.

  • Ove godine smo prvi put darivali đake prvačiće besplatnim udžbenicima i školskim priborom u svim osnovnim školama na području Grada Sombora, nastojaćemo da već iduće godine to bude praksa i za sve ostale učenike. Posebno bih naglasio da na najvišu letvicu podižemo sistem bezbednosti u saobaćaju za naše najmlađe sugrađane – zaključio je gradonačelnik Antonio Ratković.

U ime Grada Sombora svečanosti su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, gradska većnica za kulturu i obrazovanje Anita Stojakov, načelnica Školske uprave Sombor Milana Minarski i načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić.

Svečani program povodom Dana prosvetnih radnika upotpunile su tačke studenata Pedagoškog fakulteta i učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Avram Mrazović“ Sombor.

  • Projekat „Na licu mesta“ sufinansiran je iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Somborska škola Avram Mrazović na Kampu RTS 2023
Predavanje prof. dr Saše Markovića o Velikom ratu

Kategorije

Izbornik