Osobe sa invaliditetom

Kula domaćin Prvenstva Vojvodine u pikadu za sportiste sa invaliditetom

 

  • U Kuli je održano Prvenstvo Vojvodine u pikadu sportista sa invaliditetom. Domaćin ovog takmičenja je Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Kula, uz organizaciju Sportskog saveza invalida Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a samo takmičenje deo je programa „Srbija bez barijera“ Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Kula Dragan Đumić, rekao je da priželjkuje dobar rezultat i da ne bi bilo iznenađenje da pobednički pehar ostane u Kuli. Ipak, Đumić naglašava i to da je glavni cilj takmičenja druženje i međusobno prijateljstvo i solidarnost svih opštinskih organizacija koje su učestvovale:

  • Na ovom takmičenju prisutne su organizacije iz svih mesta Vojvodine. Ne znam kako će naše društvo proći što se tiče rezultata, to je sve stvar sreće, rezultat može u trenutku da bude i dobar i loš. Nadam se, ipak, da će danas biti dobar rezultat, bolji nego što smo imali prošle godine. Mnogo smo uložili truda i vredno smo trenirali da bi se ove godine bolje pokazali. Ekipu DSRI Kula čine Janko Radović, Dalibor Radulović, Mirjana Mićunović i Marta Mušović i ne sumnjam da će nas predstavljati u najboljem mogućem svetlu.

Sportski savez invalida Vojvodine okuplja osobe sa invaliditetom sa teritorije AP Vojvodine bez obzira na pol, uzrast i kategoriju invalidnosti koji mogu i žele da se bave sportsko rekreativnim aktivnostima. Trenutno savez okuplja 12 članica, a funkciju predsednika obavlja Milorad Kilibarda, koji je i prisustvovao takmičenju u Kuli. Govoreći o kalendaru takmičenja za ovu godinu, Kilibarda je istakao da je ovo prvo takmičenje, a da je naredno takmičenje u kuglanju u martu, gde će domaćin biti Novi Sad:

  • Mi svake godine imamo jasno definisan kalendar takmičenja i ovo je prvo takmičenje po rasporedu ove godine. Danas ovde učestvuje 12 opštinskih organizacija iz Kikinde, Pančeva, Zrenjanina, Kule, Vrbasa i mnogih drugih mesta, a, kada je o ekipama reč, njih čine dva muškarca i dve žene i na kraju se rezultati sabiraju. Sve ostalo realizujemo u skladu sa kalendarom takmičenja, a osim pikada, discipline koje su zastupljene su i kuglanje, šah, atletika, sportski ribolov, viseća kugla, stoni tenis, plivanje i streljaštvo, dakle svi oni sportovi kojima se bave i osobe koje nemaju invaliditet.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Svetski dan Brajevog pisma – 4. januar
Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom – put ka inkluzivnoj radnoj zajednici

Kategorije

Izbornik