Najnovije

Gradsko veće Sombora: „Mesec čistoće“ od 25. marta do 9. maja

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je 200. sednicu poslednjeg februarskog dana, na čijem dnevnom redu se našlo 8 tačaka

Između ostalog, utvrđen je Predlog Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Gradu Somboru za period 2024-2027. godine. LAP definiše pravce delovanja Grada Sombora u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja, kao i konkretne mere i aktivnosti kojima se nastoji poboljšati sadašnji položaj pripadnika romske zajednice, uz jasne mehanizme pomoću kojih se može pratiti ostvarivanje definisanih ciljeva.

Na 200. sednici Gradskog veća, prihvaćena je i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Sombor za period od 1. januara do 31. decembra 2023. godine i to za: JKP „Parking servis Sombor“, JKP „Čistoća“, JKP „Energana“, JKP „Vodokanal“, JKP „Zelenilo“, JKP „Prostor“ Sombor i JKP „Vodovod“ Bezdan.

Gradski većnici su prihvatili i Ponudu JKP „Čistoća“ Sombor na poslovima Sanacije manjih divljih deponija u gradu i naseljenim mestima u okviru programa „Mesec čistoće“ za 2024. godinu. Program počinje 25. marta, a završava se 9. maja. U akciji „Mesec čistoće“, odnosiće se sav otpad ispred objekata, dvorišta i javnih površina, a usluga će biti besplatna.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

MUP Sombor: Krivična prijava za neovlašćeno bavlјenje određenom delatnošću i nedozvolјenu trgovinu
Kako se čuva narodna nošnja u Bačkom Bregu?

Kategorije

Izbornik