Sindikat

Čedanka Andrić, predsednica UGS Nezavisnost povodom 31. godišnjice reprezentativnog sindikata

 

Drage koleginice i kolege,

Iskreno verujem da rođendane treba slaviti u dobrim i u teškim vremenima. Ove godine, 23. novembra, na dan kada smo osnovani 1991. godine, slavimo naš 31. rođendan i dalje uvereni da na pravi način zastupamo interese i štitimo prava radnika u Srbiji.

Prošle godine održali smo 9. redovni Kongres pod sloganom „Ponosni na prošlost osvajamo budućnost“. I zaista, ponosni smo na našu prošlost i činjenicu da smo opstali kao demokratski i nezavisan sindikat. Drugi deo slogana – osvajanje budućnosti je izazov za koji moramo dodatno i kontinuirano da se angažujemo tako šta ćemo još više jačati naše kapacitete, ulagati u znanje i veštine našeg članstva, a pre svega prioritet dati organizovanju mladih radnica i radnika u sindikat.

Dodatna odgovornost je na nama koje ste izabrali da vas predstavljamo na svim nivoima sindikalnog organizovanja i koji pre svega treba da vas čujemo, da uvažimo vaše argumentovane predloge i inicijative i ispoštujemo rad i energiju koju ulažete.

Skromno obeležavajući naš rođendan, ostajemo ne tako skromni u našim zahtevima za socijalno pravedno društvo, za veće zarade, bezbedno i zdravo radno mesto i kolektivne ugovore na svim nivoima organizovanja.

Nastavljamo organizovano, hrabro i solidarno – živela NEZAVISNOST!

Čedanka Andrić, predsednica UGS NEZAVISNOST

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Aplikacija: „Moja radnička prava Nezavisnost“
UGS NEZAVISNOST, III Sindikalna akademija, Vrnjačka Banja: Seminar Sindikati i izazovi savremenog sveta

Kategorije

Izbornik