Sindikat

Aktuelno, životni standard: Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada za 2023. godinu

 

  • Pregovarački tim UGS NEZAVISNOST formiran Odlukom Izvršnog odbora, 15. avgusta je učestvovao na prvom sastanku u vezi sa utvrđivanjem minimalne cene rada u Republici Srbiji za 2023. godinu. Na sastanku su učestvovali potpredsednik UGS-a Dejan Titović, izvršni sekretar UGS-a Miloš Miljković i viši savetnik za ekonomska pitanja Zoran Ristić

U pregovorima za minimalnu cenu rada su osim predstavnika Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ učestvovali i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, reprezentativni predstavnici poslodavaca kao i pregovarački tim Vlade Republike Srbije sastavljen od predstavnika Ministarstva finansija i Ministarstva rada. Na sastanku su prezentovane analize Ministarstva finansija na kojima se zasniva predlog Vlade Republike Srbije za povećanje iznosa minimalne cene rada za 2023. godinu.

Predstavnici UGS NEZAVISNOST su izneli svoje stavove i prezentovali svoju pregovaračku platformu koje će se pridržavati u toku pregovora. Ono što je bio naš predlog – napominju u UGS-u, je da iznos minimale cene rada ne sme biti ispod iznosa minimalne potrošačke korpe.

Iako smo od najviših predstavnika vlasti već mali najavu kolika će minimalna cena rada biti, učešćem u pregovorima, pokazujemo ozbiljnost i želju da po svaku cenu utičemo na to da minimalna cena rada bude viša od najavljene – ističu u ovom reprezentativnom srpskom sindikatu.

Zajedno do dostojanstvene zarade i plate za život.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Rekordna inflacija u Evropskoj uniji podgreva nezadovoljstvo radnika
Uspeh u borbi za ostvarivanje radničkih prava: Primer Sindikata NEZAVISNOST GALENIKA AD

Kategorije

Izbornik