Turizam

Resorni pokrajinski sekretarijat raspisao Konkurs za unapređenje ekonomije na selu – razvoj turizma u ruralnim područjima

 

  • Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini 

Predmet konkursa je unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima – razvoj turizma na ruralnim područjima.

Cilj konkursa je upošljavanje radno neaktivnih stanovnika u ruralnim područjima, podrška stanovnicima ruralnih predela da kroz ruralni turizam obezbede dodatne prihode na svom domaćinstvu kao i valorizacija (vrednovanje) rada žena u seoskim domaćinstvima.

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini predviđeno je ukupno 35.000.000,00dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 80% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000,00 dinara. Minimalani iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za sledeće investicije: Nabavka ostale opreme za autentične ugostiteljske objekte u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu

Pravo na podsticaje ostvaruju: fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava, preduzetnik, pravno lice (privredno društvo) koji moraju da ispine odrđene uslove za učešće na konkursu.

Konkurs je otvoren do 01.09.2022. godine. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4430 od 13 do 15 časova.

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Туристичка организација града Сомбора – Предстојеће манифестације
„Čika Savin kotlić“ u liberlandskom selu Arka

Kategorije

Izbornik