Ekonomija

Ekonomski poduhvati leta 2022: Sigma iz Crvenke sa partnerima iz Egipta osniva zajedničku kompaniju

 

  • Jedan od događaja na polju ekonomije koji će obeležiti leto 2022. svakako je novi uspeh Kompanije Sigma iz Crvenke koja je krajem jula potpisala potpisala dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama „Technical Chemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava

Sigma će iz Srbije izvoziti njenu tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu čitavog afričkog kontinenta.

  • Dogovor je da Sigma da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta. Takođe, egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju ostalim afričkim zemljama – kaže Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala Privredne komore Srbije.

Memorandume o razumevanju potpisali su Dragan Kapičić, vlasnik i direktor Sigma Crvenka i dr Hoda Galal Jasa, (Hoda Galal Yassa), predsednica i izvršna direktorka HYassa Group, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije. U pitanju je višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

Inače, domaća kompanija Sigma je vlasnik tehnologije „Hlorogen“, poseduje C znak za opremu, i jedini u zemlji imaju EU sertifikat da je njihovo sredstvo učinkovito na virus Sars-CoV-2, izazivača Covid-19.

Sigma doo je osnovana 1989. godine. Osnovna delatnost je proizvodnja Hlorogen postrojenja i automatskih dozirnih sistema. Prvo Hlorogen postrojenje je proizvedeno 1996. godine i od tada se konstantno unapređuje. Sigma se takođe bavi inženjeringom i instaliranjem sistema za automatsku dezinfekciju pijaće vode. Obuka korisnika i održavanje sistema zaokružuje posao kojim se Sigma bavi. Sa dugogodišnjim iskustvom Sigma nudi kompletno i kvalitetno rešenje dezinfekcije pijaće vode.

Naslovna fotografija: Dragan Kapičić i Hoda Galal Jasa prilikom potpisivanja memoranduma o razumevanju 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Postavljeni „ležeći policajci“ na Novoj Selenči
Grad Sombor: Uređenje starog nemačkog groblja u Kljajićevu

Kategorije

Izbornik