Sport

Za pamćenje – 9. profesionalni turnir u odbojci na pesku

 

  • Grad Sombor je uspešno već 9. put organizovao profesionalni turnir u odbojci na pesku u trajanju od tri dana, od 28-30. jula. U organizaciji je učestvovao i Sportski centar „Soko“ Sombor, a tehničku podršku su dali Odbojkaški savez Srbije i Odbojkaški klub „Sombor“

Trodnevni turnir na pesku su domaćini održali na Trgu Svetog Trojstva uz postavljene tribine oko sve četiri strane terena, pod reflektorima, LED ekranima, posebnim odeljenjem pod tendom sa osvežavajućim napicima za sve takmičare i ljubitelje „beach volley” turnira, uz nezaboravnog oficijelnog spikera. Somborska organizacija i sam turnir su postali jedinstveni i omiljeni u našoj državi, u prilog tome ide i činjenica da je ovogodišnja odbojkaška smotra okupila do sada najveći broj takmičarskih ekipa, od toga su bile 21. muška i 10 ženskih. Somborski ljubitelji odbojke su srdačno i sportski posmatrali mečeve, navijali za svoje favorite i ispunili sva mesta na tribinama kao i oko njih. Finalni mečevi su održani poslednjeg dana turnira u kasnijim večernjim satima.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, posmatrao je završnicu turnira i imao je čast da prvim trima ekipama na pobedničkom postolju u muškoj kategoriji dodeli medalje i pehare i srdačno čestita najboljim sportistima. Zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojili su dvojac Marko Makarić/Vukašin Rajković. Na pobedničkom tronu u ženskoj konkurenciji, medaljama i peharima, pobednice je ovenčao direktor Sportskog centra „Soko“ Sombor, Darko Kosanović koji je takođe, toplo i sportski čestitao odbojkašicama. Zlatne u ženskoj konkurenciji su bile sestre Marija i Tamara Miljević. Laskava titula najboljeg igrača somborskog turnira dodeljena je Marku Makariću, dok je za najbolju igračicu proglašena Marija Miljević. Čestitke i trofeje im je uručila Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva. Nakon toplih čestitki predstavnika Grada Sombora najboljima, usledilo je grupno fotografisanje sportista, predstavnika Grada i prvog čoveka iz organizacije Miloša Aleksića. Odbojkaši i odbojkašice, učesnici turnira su izrazili zahvalnost i čestitke na pozivu za učestvovanje na turniru i najbolje organizovanoj smotri Gradu Somboru, a posebno organizatoru Aleksiću.

Grad Sombor poziva ljubitelje odbojke na pesku na nastavak turnira, međunarodno-rekreativnog karaktera u periodu od 31. jula do 3. avgusta. Pod istim pokroviteljem organizovan je Međunarodni rekreativni turnir koji iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja odbojke na pesku. Osim domaćih ekipa, na turniru će učestvovati ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dobrodošli!


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Jerković odbranio titulu na pesku
Somborski KK Ravangrad tradicionalno na pripremama u Trebinju

Kategorije

Izbornik