Najnovije

Veče uličnih svirača u skladu sa poznatim šarmom Sombora

 

  • Veče uličnih svirača svojom jedinstvenom pojavom i šarmom ponovo je obradovalo publiku u Somboru. Posetioci su u ulici Kralja Petra u subotu 6. jula, pratili zvuke solo, duo, trio sastava i kvarteta koji su priredili jedinstveni „jam session“, a na glavnoj bini je nastupio „Old Hat Orchestra“ sa originalnim muzičkim aranžmanima svetskih i domaćih autora

Manifestaciju je posetio i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa saradnicima. Gradonačelnik je istakao da se, osim Novog Sada, „Veče uličnih svirača“, po treći put organizuje i u Somboru.

  • Ova manifestacija, pre svega, okuplja muzičare, plesače, akrobate, pozorišne trupe i ono što je najbitnije da predstavlja jednu radionicu na otvorenom, gde su svi umetnici i publika ravnopravni učesnici ove manifestacije – naglasio je Ratković.

Na deset somborskih balkona publici su se predstavili „Gitart+“, Milorad Ružić Lule – „Tajfuni“, bluz duo Miki Almaši i Siniša Malešević, Aleks, „The Hat Matters“, duo Bole i Nenad i duvački sastav iz Zrenjanina, a veliku pažnju posetioca privukli su i štulaši i ljudi statue, kojima su se posebno obradovali najmlađi posetioci.

Veče uličnih svirača organizovali su Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor i Umetnička asocijacija „INBOX“, uz podršku Grada Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Gradski muzej Sombor: Zaštitna arheološka istraživanja na regionalnom putu Sivac – Stapar
Odžaci: Radovi na krpljenju udarnih rupa

Kategorije

Izbornik