Mladi

U susret novoj školskoj godini: Većina maturanata zadovoljna školovanjem u somborskoj Gimnaziji, većina njih želi da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

 

Zanimljivo je osvrnuti se još jednom na poslednju, minulu školsku 2021/22. godinu iz nekoliko statističkih povoda – u Gimnaziji „Veljko Petrović“ u Somboru izneli su brojke koje rečito govore

Naime, početkom juna ove godine, nakon što su ocene bile zaključene, sprovedeno je tradicionalno anketiranje maturanata preko Gugl učionice. Na pitanja su mogli da odgovaraju svi maturanti, a odazvalo se njih 67, tj. 52,3%.

Najzanimljiviji podaci su sledeći: 20,9% učenika planira je da upiše FTN u Novom Sadu, a od fakulteta sledi Filozofski sa 9% zainteresovanih učenika.

Među strukama najpopularnije su inženjerske kojima stremi 41,8% maturanata, a znatno manja zainteresovanost postoji za razne društvene nauke, oko 12%, zdravstvene (medicina, farmacija, stomatologija), oko 8%, ekonomske oko 6%.

Maturanti su većinski iskazali pozitivan stav prema školovanju u Gimnaziji što se vidi iz dijagrama koje smo postavili u okviru naslovne fotografije.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium „Sve je lako kad si mlad 5“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetio mlade goste iz Valjeva u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru
SEC i SOB: Proslava Međunarodnog dana mladih u Somboru

Kategorije

Izbornik