Obrazovanje

U susret novoj školskoj godini: Većina maturanata zadovoljna školovanjem u somborskoj Gimnaziji, žele da upišu Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

 

  • Zanimljivo je osvrnuti se još jednom na poslednju, minulu školsku 2021/22. godinu iz nekoliko statističkih povoda – u Gimnaziji „Veljko Petrović“ u Somboru izneli su brojke koje rečito govore

Naime, početkom juna ove godine, nakon što su ocene bile zaključene, sprovedeno je tradicionalno anketiranje maturanata preko Gugl učionice. Na pitanja su mogli da odgovaraju svi maturanti, a odazvalo se njih 67, tj. 52,3%.

Najzanimljiviji podaci su sledeći: 20,9% učenika planiralo je da upiše FTN u Novom Sadu, a od fakulteta sledi Filozofski sa 9% zainteresovanih učenika.

Među strukama najpopularnije su inženjerske kojima stremi 41,8% maturanata, a znatno manja zainteresovanost postoji za razne društvene nauke, oko 12%, zdravstvene (medicina, farmacija, stomatologija), oko 8%, ekonomske oko 6%.

Maturanti su većinski iskazali pozitivan stav prema školovanju u Gimnaziji što se vidi iz dijagrama koje smo postavili u okviru naslovne fotografije, odnosno uveličano u slajdu ispod teksta.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium „Sve je lako kad si mlad 5, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Učenici somborske Osnovne škole „Avram Mrazović“ nagrađeni za uspešno savladavanje francuskog jezika
Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја уз помоћ зајма Светске банке

Kategorije

Izbornik