Najnovije

Usvojena Odluka o angažovanju eksterne revizije završnog računa gradskog budžeta Sombora za 2022.

Predsedavajući sto, zamenik predsednika Skupštine grada Sombora Radovan Leković, Zoran Rus, predsednik i sekretarka Danijela Dubaić

  • Predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus predsedavao je današnjom, 22. sednicom gradske Skupštine, pošto je sekretarka Danijela Dubaić utvrdila kvorum jer je u velikoj sali Županije bilo u uobičajeno zakazanih 9 časova prisutno 48 odbornika, pa se prešlo na odlučivanje o sedamnaest tačaka dnevnog reda

Tokom dvočasovnog rada, odobrnici su usvojili predlog odluke Gradskog veća o angažovanju eksterne revizije završnog računa gradskog budžeta za prošlu godinu, uz saglasnost Državne revizorske institucije Republike Srbije. Da bi ova odluka bila sprovedena, obezbeđena su finansijska sredstva prema Odluci o budžetu Grada Sombora za ovu godinu.

I ovom prilikom dnevni red sadržao je ekološka pitanja. Usvojen je Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2023. godinu u iznosu od 14 miliona dinara, koja će biti raspodeljena na programe i projekte praćenja stanja životne sredine, kvaliteta vazduha, površinskih i podzemnih voda, nivoa komunalne buke. U tom smislu obezbeđeno je u budžetu sufinansiranje aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine kroz učešće Grada Sombora u raspisanim konkursima pokrajinskih i državnih organa kao i na edukacije o podizanju svesti u vezi sa oblašću zaštite životne sredine.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije primarne gradske saobraćajnice između Apatinskog i Bezdanskog puta. Ovaj planski dokument se menja kako bi buduća saobraćajnica imala sve odgovarajuće uslove za izmeštanje tranzitnog i teretnog saobraćaja iz gradskog jezgra, iz kako je navedeno, dolaznih pravaca Apatina i Odžaka i njihovog povezivanja ka graničnom prelazu Bački Breg, odnosno prema Subotici.

Osnovane su ustanove kulture, Galerija „Milan Konjović“, Kulturni centar „Laza Kostić“, Narodno pozorište Sombor i Gradski muzej Sombor, zbog usklađivanja sa zakonskim okvirima. Usvojen je i godišnji plan rada gradske ombudsmanke.

Za direktora Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Rančevo“ imenovan je Miroslav Kovačić, Milan Stakić je izabran za direktora Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, dok je Nataša Turkić dobila saglasnost na reizbor direktorke Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Sombor.

Sve odluke su usvojene velikom većinom glasom, ili jednoglasno.

Fotografije: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Udruženje za proizvodnju organske hrane „ECO Energy“ obeležava Međunarodni dan potrošača
Počela prijava za penzionerske kartice

Kategorije

Izbornik