Sindikat

UGS NEZAVISNOST – 32 godine aktivizma

 

  • Dragi prijatelji, članovi porodice Nezavisnost, srećan nam rođendan!

Danas obeležavamo trideset i dve godine sindikalnog aktivizma i red je da se, pre svega, zahvalim članstvu na vernosti ideji Nezavisnosti i spremnosti da u tome istraju u nikada jednostavnim okolnostima za rad sindikata. Zahvalnost dugujem i zaposlenima u sindikatu koji, sve ove godine, pružaju stručnu pomoć povereništvima, granskim sindikatima i oblicima delovanja.

Pre dve godine, održali smo 9. kongres pod sloganom „Ponosni na prošlost – osvajamo budućnost“; poslednji Prvi maj smo obeležili pod sloganom „Sindikatu verujem“. Ovo za nas nisu „obični“ slogani, već nešto što smo osećali i što osećamo: pripadnost porodici Nezavisnost.

Nastavljamo da se borimo za interese članstva, jačamo svoju organizaciju, štitimo i obrazujemo članstvo i jačamo svoje pregovaračke kapacitete, istovremeno se spremajući i za radikalnije oblike borbe.

Uvek svesni okruženja u kojem živimo i odgovornosti koju nosimo, pozivamo članstvo da 17. decembra izađu na izbore i glasaju! Kroz demokratsku proceduru, usvojili smo set pozicionih dokumenata pod nazivom „Za demokratski i radnički restart“ sa kojima ćemo uskoro izaći u javnost, u kojima smo jasno rekli šta očekujemo od buduće izvršne i zakonodavne vlasti. Neka to bude kriterijum na osnovu koga ćete dati glas, a srcu je uvek najbliža NEZAVISNOST.

U Beogradu, 23. novembra 2023. godine.

Čedanka Andrić, predsednica


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

U kompaniji Robert Boš Srbija uspeli pregovori o povećanju zarada u 2024. godini
Sporazum Vlade i sindikata o povećanju plata u zdravstvu

Kategorije

Izbornik