Najnovije

Uređenje industrijske zone – poziv novim investitorima u Sombor

 

  • Pokrajinski sekretar za međuregionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević, posetili su Sombor, gde su sa gradonačelnikom Grada Sombora Antoniom Ratkovićem i saradnicima obišli novoizgrađeni put u industrijskoj zoni

Gradonačelnik Ratković se zahvalio pokrajinskom sekretaru Sofiću i direktoru Razvojne agencije Bulješeviću na poseti industrijskoj zoni i naveo da će novoizgrađena saobraćajnica otvoriti mogućnost za veći broj investitora u Somboru i samim tim veći broj zaposlenih sugrađana.

  • Drago mi je što smo obišli završene radove na uređenju industrijske zone. Radovi su podrazumevali izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i izgradnju saobraćajnice u dužini od 365 metara. Pored toga, izgrađena je i pešačko – biciklistička staza u dužini od preko 1.500 metara. Projekat je urađen u cilju poboljšanja ponude za potencijalne investitore, a ono što me posebno raduje je to da se javilo nekoliko investitora koji su zainteresovani da otvore svoje pogone kod nas, baš u ovom delu koji je sada urađen – izjavio je gradonačelnik Ratković.

Pokrajinski sekretar Sofić je istakao kako je cilj Pokrajinske vlade povećanje broja radnih mesta na čitavoj teritoriji AP Vojvodine i da će se ulaganja nastaviti kako bi se taj cilj i ostvario.

  • Pokrajinski sekretarijat je ove godine izdvojio više od 500 miliona dinara za finansiranje infrastrukturnih radova u industrijskim zonama u jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji severne srpske pokrajine. Opredelili smo i sredstva za narednu godinu kako bismo nastavili sa podsticanjem otvaranja novih radnih mesta i zapošljavanja naših ljudi. Poredeći 1. jul prošle godine i 1. jul ove godine, na teritoriji AP Vojvodine je otvoreno više od 14.000 radnih mesta, a cilj nam je da u narednom periodu povećamo konkurentnost preduzeća kako bi se povećale plate radnicima – izjavio je pokrajinski sekretar Sofić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Obeležavanje 77 godina od kolonizacije naroda iz Crne Gore u Kulu
Unapređenje Portala CROSO još jedan korak u stvaranju efikasnije javne uprave

Kategorije

Izbornik