Najnovije

Gradska udruženja penzionera Sombora i Šapca svečano potpisali povelju o bratimljenju

* Poseta Županiji foto:AcanskiS©

  • Gradsko udruženje penzionera Sombor i Gradsko udruženje penzionera Šabac, juče su u „Kristalnoj sali“ nekadašnjeg hotela „Sloboda“ svečano potpisali povelju o bratimljenju, čime je nastavljena i proširena saradnja između dva grada u okviru projekta „AGE+“, koji ima za cilj razvoj aktivnosti i izgradnju zajednica prilagođenih potrebama osoba starijih od 65 godina

Pre samog čina potpisivanja povelje o bratimljenju, članovi udruženja penzionera posetili su zgradu Županije i najveće ulje na platnu „Bitka kod Sente“, gde ih je kao domaćin, dočekao pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić, te pozdravio i poželeo dobrodošlicu u naš grad.

  • Dragi domaćini, dragi gosti, velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime Grada Sombora i u svoje lično ime, a povodom bratimljenja Udruženja penzionera Sombor i Udruženja penzionera iz Šapca. Penzioneri su jedni od stubova našeg društva, oni su nosioci velikog iskustva i znanja koje su stekli svojim predanim radom tokom godina. Njihov doprinos zajednici je nemerljiv, kako kroz veliku žrtvu koju su podneli tokom mera finansijske konsolidacije, tako i kroz očuvanje tradicije, kao i volonterskih akcija i drugih inicijativa. Sam čin bratimljenja penzionera iz Sombora i Šapca je i veza za jačanje dobrih odnosa između Grada Sombora i Grada Šapca, što je u ovo vreme od izuzetnog značaja. Želim vam lep provod u Somboru, nadam se da vam se naš grad svideo i da ćete nam ponovo doći – rekao je pomoćnik gradonačelnika Uroš Buzadžić.

Posle svečanog potpisivanja bratimljenja i pozdravnog govora predstavnica i jednog i drugog udruženja penzionera, predsednica somborskog Irene Živanović i šabačkog udruženja Jelene Kojić, druženje je nastavljeno uz prigodan muzički program u kojem su nastupali tamburaši, vokalna solistkinja Zorana Iđuški u pratnji harmonikaša Miloša Repića i Plesni klub „Ronda“ iz Sombora, te harmonikaš Dušan Marković i frulaši Vitomir Janjić i Slavko Matić iz Šapca.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Uručeni ugovori za sufinansiranje sportskih organizacija Grada Sombora za 2024. godinu
Dunavski vodiči kao posebni turistički vodiči orijentisani na prirodu i kulturu dunavskog regiona

Kategorije

Izbornik