Najnovije

Uručeni ugovori za sufinansiranje sportskih organizacija Grada Sombora za 2024. godinu

 

  • Ugovori o sufinansiranju programa sportskih organizacija sa teritorije Grada Sombora za 2024. godinu danas su svečano uručeni u velikoj sali zgrade Županije. Ugovore je predstavnicima sportskih klubova uručila članica Gradskog veća za oblast sporta, omladine, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović

Čestitajući na ostvarenim sportskim rezultatima ona je naglasila da lokalna samouprava uz sufinansiranje godišnjih programa, izdvaja oko sedam procenata iz budžeta za održavanje i unapređenje kvaliteta sportskih objekata, stipendiranje perspektivnih sportista i druge aktivnosti, kako bi svi oni koji žele da se bave sportom, imali najbolje moguće uslove za to.

  • Sombor u svojoj bogatoj sportskoj istoriji ima upisana imena bezmalo pedeset sportista i trenera koji su učestvovali na Olimpijskim igrama. Mi izuzetno uvažavamo i cenimo ove činjenice i u tom smislu, naše jasno opredeljenje je da kao Grad obezbedimo neophodne uslove za kvalitetno bavljenje sportom od najmlađe polulacije, pa sve do veteranskog sporta. Sigurna sam da ćete vredno raditi sa svojim sportistima i ispuniti naša očekivanja, a u prilog tome su i činjenice koje se tiču vaših prošlogodišnjih rezultata, koji su vas opredelili da danas budemo zajedno na ovom mestu povodom dodele ugovora. Ja vam od srca čestitam i zahvaljujem se na zalaganju, trudu i trenucima radosti kojima ste slaveći svoje sportske uspehe, proslavljali ime Sombora – istakla je gradska većnica Antonija Nađ Kosanović.

Prisutne je pozdravio i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić, koji je rekao da ga raduje činjenica da veliki broj sportskih udruženja neguje rad sa decom, što predstavlja jedan od primarnih ciljeva kako Grada, tako i Sportskog saveza grada Sombora.

  • Hvala vam što veliki broj manifestacija obeležavate tokom godine, iza kojih stoji Grad Sombor. Sredsta koja obezbeđuje lokalna samouprava će vam sigurno značiti i olakšati vaš rad i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama unaprediti sport u našem gradu jer Sombor je grad sporta – reči su Miloša Mijića.

Konkursom za sufinansiranje programa u oblasti sporta za 2024. godinu sufinansirani su programi 90 sportskih organizacija, od čega tri programa sportskih organizacija od posebnog značaja za grad Sombor – KK „Džoker“, BK „Sombor“ i OK „Volej stars“ Kljajićevo, te 87 programa ostalih sportskih organizacija.

Za ovu namenu, iz budžeta Grada izdvojeno je, podsetimo, 65 miliona dinara.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Proširuje se vrtić „Bubamara“ u Somboru
Gradska udruženja penzionera Sombora i Šapca svečano potpisali povelju o bratimljenju

Kategorije

Izbornik