Obrazovanje

Učenici somborske Osnovne škole „Avram Mrazović“ nagrađeni za uspešno savladavanje francuskog jezika

 

  • Učenici Osnovne škole „Avram Mrazović“ iz Sombora već četvrtu godinu zaredom učestvuju u projektu Obrazovni krug i druže se sa učenicima Dopunske škole u Francuskoj. Druženje se odvija onlajn na način da učenici iz Dopunske škole odgovore na postavljeni zadatak ili temu na srpskom jeziku, a učenici somborske škole, na francuskom

Učenici pripremljene radove razmenjuju usmeno. Nakon 8 zajedničkih tema i godinu dana druženja onlajn sa drugarima iz Pariza, tačnije opštine Asnieres-sur-Seine, učenici su pozvani na Nagradni kamp koji je ove godine organizovan u Leskovcu, od 25. juna do 2. jula pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta.

Somborsku školu su predstavljali Nevena Šaponja, Lena Bačić, Ksenija Jančić i Petar Paskaš. Tokom sedam dana provedenih u novom gradu i okolini, mladi Somborci su se izuzetno lepo družili sa učesnicima kampa koji su ove godine došli iz Francuske, Nemačke, Španije, Grčke, Danske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Rumunije i Rusije.

– Zadovoljstvo je bilo posmatrati decu kako uspešno učestvuju u ponuđenim radionicama i kako se lako sprijateljuju sa svojim vršnjacima – navodi njihova nastavnica francuskog jezika, Biljana Štrbac, koja je između ostalog i pratila decu na kampu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Педагошки факултет Сомбор: Летња школа историје и културе Срба
U susret novoj školskoj godini: Većina maturanata zadovoljna školovanjem u somborskoj Gimnaziji, žele da upišu Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

Kategorije

Izbornik