Sport

Mihajlo Katanić, AK Maraton Sombor među najboljim atletičarima Balkana!

 

  • Mihajlo Katanić, član Atletskog kluba Maraton i reprezentativac Srbije je ličnim rekordom (53:51) u trci na 400 metara prepone osvojio bronzanu medalju na prvenstvu Balkana za starije juniore u Turskoj! Prvenstvo Balkana U20 održano je ovoga vikenda u turskom gradu Denizli, a Mihajlo je startovao do postolja u subotu, 16. jula

Jedan od brojnih uzdanica Mire TrifunovMihajlo Katanić je tako opravdao u potpunosti novi poziv u sastav juniorske reprezentacije Srbije za odlazak na Balkansko prvenstvo. Prethodno je na Prvenstvu Srbije za starije juniore i juniorke, u Kruševcu 11. jula osvojio srebro u istoj disciplini gde je takođe ostvario lični rekord, sa 53:72 a sada ga je u takmičenju među najboljima na Balkanu još više popravio.

I još jedna medalja za AK Maraton na Prvenstvu Srbije za starije juniore u Kruševcu. Treće mesto za štafetu 4x400m, u sastavu Aleksandar Negovanović, Nikola Boca, Miloš Maksimović i Mihajlo Katanić.

Nikola Boca se plasirao na 4. mesto u trci na 1500m, dok je Aleksandar Negovanović bio peti u bacanju koplja, 800 gr (mlađi junior) Gregor Sekulić je zauzeo 6. mesto u skoku udalj (mlađi junior, 2006. godište) a Miloš Maksimović, 8. mesto na 800m (mlađi junior).

– Bravo momci, takmičarska godina je bila naporna. Takmičili ste se na tri fronta: školska, ekipna i pojedinačna takmičenja. Sad sledi zasluženi odmor i spremamo se za Ekipno prvenstvo za starije juniore iako imamo mnogo disciplina, a samo dva starija juniora… Idemo dalje… – poručuje dugogodišnja uspešna trenerka Atletskog kluba Maraton Sombor, prof. Mira Trifunov.

Tagovi: , ,

Povezani članci

Talenti Kajakaškog kluba Sombor osvajaju i Savu!
Posle – poletnog 1. kola somborski VK Polet dočekuje beogradski Taurunum

Kategorije

Izbornik