Najnovije

U Somboru, Valjevu i Leskovcu prijem decembarske generacije vojnika

 

  • U jedinice Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu prvog decembarskog dana je na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena nova generacija vojnika

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima tokom služenja vojnog roka.

U narednih mesec i po dana oni će se, u centrima za osnovnu obuku, osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediće svoju fizičku sposobnost.

Potom sledi individualna specijalistička obuka za vojničke dužnosti u okviru roda, odnosno službe, da bi drugi period služenja vojnog roka proveli u jedinicama Vojske Srbije na osposobljavanju za realizaciju kolektivnih zadataka.

Vojnici se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Zaplenjena veća količina oružja i droge – MUP Srbije u međunardnoj akciji
EU Resurs centar na Otvorenim vratima u EU info pointu u Novom Sadu

Kategorije

Izbornik