Estrada

Marko Kutlić objavio poseban deut s Lu Jakelić „21 GRAM „

 

  • Dugo sam lovio Lu za taj duet. Dve i po godine sam je pokušavao dobiti. Iako u startu nije bila baš zaintersovana bio sam uporan sve do koncerta Amire Medunjanin u Areni Zagreb, na kojem smo oboje bili gosti. Doneo sam gitaru i iznenadio je s pesmom. Tada sam je prvi put zasvirao pred njom i nakon tog susreta je pristala – ispričao je Marko priču o nastanku saradnje sa sjajnom muzičarkom i prijateljicom Lu.

Pesma se zove “21 gram”, što je simbolika težine duše. Ideja iza pesme krije se u razumevanju te težine.

Iako duša teži samo 21 gram, ponekad se možemo osećati kao da teži dve tone, što je poruka koju Marko Kutlić i Lu Jakelić sjajno prenose u ovom duetu, objavljenom netom pre Kutlićevog koncerta u Tvornici kulture koji je održan 23. novembra.

 

 

Pesma  je mračna, mistična i zaista posebna, što će publika prepoznati odmah na prvo slušanje. Sudeći prema prvim reakcijama publike Kutlić je odabrao savršenu saradnicu, a svoju zahvalnost je itekako iskazao lepim rečima:

  • Vidim ljude u bojama, a Lu Jakelić je za mene boja snega, boja bele svetlosti i upravo iz tog razloga smatram da savršeno funkcioniše u mraku. Zato sam vidio samo Lu kako peva ovu pesmu. Beskrajno sam joj zahvalan što je na kraju pristala i snimila baš tu pesmu sa mnom i da smo se spojili i zajedno ostavili nešto iskreno od srca, jedan neizbrisiv trag u ovom konačnom prostranstvu.

Spot za pesmu snimljen je s velikim timom vrhunskih profesionalaca s kojima su Marko i Lu već prije sarađivali. Filip Gržinčić je pod redateljskom palicom uz producenticu Slađanu Gržinčić napravio, slobodno možemo reći, umetničko remek delo na koje su svi učesnici ovoga dueta jako ponosni.

Autor teksta za pesmu “21 gram” je Aleksandar Čubrilo, muziku je napravio Marko Kutlić, a za zaista poseban i zanimljiv aranžman je zaslužan Rejhan Okanović Regi, inače dugogodišnji saradnik Lu Jakelić, kojem je to bila prva saradnja s Markom. Sudeći prema impresijama i oduševljenju koje popularni muzičar ne krije, verovatno neće biti posljednja.

  • Duet može biti poslovna ideja, nešto u stilu, ili nešto što se stvarno dogodi dušama. Dugo sam čekala da mi se dogodi takva priča prirodno i srećna sam što mi je Marko poverio mesto baš u ovoj pesmi. Naši glasovi su potrgani na neki dobar način i zajedno se u tom nadopunjuju, a posebno sam zadovoljna i spotom i ekipom koja nam ga je pomogla ostvariti – zadovoljno je rekla o saradnji Lu Jakelić.

Preuzmite pesmu:

Izdavač:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Novi album Mije Dimšić „Monologue“ izašao ovih dana
Predstavljamo duet „Lopovi u tami“ Indire Forze i Dženana Lončarevića

Kategorije

Izbornik