Najnovije

U Čonoplji, Aleksi Šantiću i Rančevu obeležena mesna slava – Duhovi

 

  • Meštani Čonoplje, Alekse Šantića i Rančeva, tradicionalno su proslavili mesnu slavu Silazak Svetog duha na apostole. Tim povodom, u Čonoplji je uz večernju službu ispred hrama Svete Trojice prelomljen slavski kolač, a svečanosti su u ime lokalne samouprave prisustvovali gradski većnici Jovana Miljević, Anita Stojakov i Slobodan Stanić

U Rančevu je takođe obeležena slava uz večernju službu i lomljenje slavskog kolača, nakon čega je preuzeto kumstvo za iduću godinu. Proslavi je prisustvovao gradski većnik Jovan Keča.

Stanovnici Alekse Šantića, proslavili su slavu sela uz Liturgiju i polaganje venaca na Spomenik osnivačima sela, kao i na spomen ploču žrtvama stradalim u logorima Barč i Šarvar. Večernja služba služena je u hramu Svete Trojice, nakon čega je proslava nastavljena uz bogat kulturno-umetnički i muzički program, u okviru kojeg su se predstavili učenici OŠ „Aleksa Šantić“, dečiji crkveni hor „Venac“ i folklorna sekcija „Aleksa Šantić“, GKUD-a „Sombor“. Svečanosti su prisustvovali gradski većnici Đorđe Zorić i Srđan Savić.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Svečano otvorena api komora u Bačkom Monoštoru
Privrednici iz Republike Srpske u poseti Somboru

Kategorije

Izbornik