Najnovije

Privrednici iz Republike Srpske u poseti Somboru

©AcanskiS

  • Saradnja Republike Srpske i Srbije je snažnija iz godine u godinu, a Srbija je i najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srpske, što je rezultiralo posetom delegacije privrednika Somboru. Susret predstavnika Regionalne privredne komore Sombor i Područne privredne komore Banjaluka organizovan je sa ciljem povezivanja preduzetnika dveju država, kako bi se ojačale ekonomske veze i stvorili još bolji uslovi za robnu razmenu. 

Srbija je najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske sa oko 16 odsto ukupne razmene, navode u Područnoj privrednoj komori Banjaluka. Kako bi se unapredio razvoj, Sombor je posetila delegacija 15 poljoprivrednika i kompmanija iz oblasti prerađivačke indstrije Republike Srpske.

„Došli smo da ostvarimo kontakte sa bratskim narodom sa ove strane Drine, kako bismo mogli sarađivati“, kaže Radomir Vukelić, direktor Poljoprivredne zadruge „Klekovača“ iz Drinića u Republici Srpskoj.

Saradnja Republike Srpske i Srbije je snažnija iz godine u godinu, a Srbija je i najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srpske, što je rezultiralo posetom delegacije privrednika Somboru. Susret predstavnika Regionalne privredne komore Sombor i Područne privredne komore Banjaluka organizovan je sa ciljem povezivanja preduzetnika dveju država, kako bi se ojačale ekonomske veze i stvorili još bolji uslovi za robnu razmenu.

Srbija je najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske sa oko 16 odsto ukupne razmene, navode u Područnoj privrednoj komori Banjaluka. Kako bi se unapredio razvoj, Sombor je posetila delegacija 15 poljoprivrednika i kompmanija iz oblasti prerađivačke industrije Republike Srpske.

„Došli smo da ostvarimo kontakte sa bratskim narodom sa ove strane Drine, kako bismo mogli sarađivati“, kaže Radomir Vukelić, direktor Poljoprivredne zadruge „Klekovača“ iz Drinića u Republici Srpskoj.

 

©AcanskiS

#rtv #rtvojvodine

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

U Čonoplji, Aleksi Šantiću i Rančevu obeležena mesna slava – Duhovi
Gradonačelnik Ratković priredio svečani prijem za najistaknutije policijske službenike

Kategorije

Izbornik