Najnovije

U 2024. godini za somborski sport 68.000.000 dinara, Antonija Nađ Kosanović ekskluzivno za RTV

*Antonija Nađ-Kosanović, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva foto: AcanskiS ©

  • Grad Sombor se svake godine trudi da iz budžeta odvaja što više sredstava, kako bi mogao da se unapredi sport na lokalu

Za 2024. godinu je predviđeno 68.000.000 dinara, koji će biti podeljeni kroz javni konkurs sportskim klubovima, udruženjima, trenerima kao i stipendistima koji budu konkurisali. Ovaj iznos je za million dinara veći nego prošle godine, koji će ovoga puta biti uvećan i za 3.000.000 dinara, namenjenih za sportske stipendiste Grada Sombora.

Prošle godine Grad Sombor je pomogao 86 sportskih udruženja, takođe su bila odvojena sredstva za 30 perspektivnih mladih sportista, kao i za 11 trenera koji su pohađali stručno pedagoško usavršavanje. Kao i prošlih tako i ove godine, na konkursu Grada Sombora mogu da učestvuju sva sportska udruženja koja uredno podnesu prijavu, dok će se rangiranja i dodela novčanih sredstava ići prema do sada postignutim sportskim rezultatima i brojem osvojenih medalja – izjavila je ekskluzivno za RTV, Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, koja je i sama nosilac titule zaslužnog majstora sporta i osvajačica medalja, na raznim sportskim takmičenjima, počev od evropskih prvenstava na kojima je osvajala medalja i brojnih međunarodnih kajakaških regata..

foto: AcanskiS ©

AcanskiS ©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Gradsko veće Sombora: Komunalna pitanja u fokusu
Unapređenja digitalnih veština starijih građana Srbije: „Sve je lako kad znaš kako“

Kategorije

Izbornik