Turizam

Туристичка организација града Сомбора – Предстојеће манифестације

 

*БОДРОГ ФЕСТ У БАЧKОМ МОНОШТОРУ

Датум одржавања: 12 – 13. август

Етно фестивал хране, традиције и старих заната усмерен је ка неговању традиције свих народа овог подручја и промовисању природних вредности „Горњег Подунавља“. Састоји се из дводневног програма: „Бодрошки котлић“, „Фијакеријада Бодрога“, ту је и кулинарска понуда, културно класични програм, културно уметнички програм, занатски програм, концерт „Бодрог фест за младе“ и још мноштво едукативних и културних садржаја

Информације на телефон: 025/807-504

*KОЊИЧKЕ ТРKЕ ЗА ПЕХАР СОМБОРСKИХ НОВИНА

Датум одржавања: 14. август

Традиционална манифестација је заказана на Градском хиподрому у Сомбору. Међу многобројним тркама најзначајнија и најпопуларнија је „Трка за пехар Сомборских новина“.

Информације: 062/189-7595

*СОМБОРСKО ЛЕТО ЗА МЛАДЕ

Датум одржавања: 12. август – Међународни дан младих

Централни догађај „Сомборског лета за младе“ је концерт под називом Музика на точковима, а у вечерњим часовима ће протицати рок концерти.

Информације: 025/444-249

*ВЕЛИKОГОСПОЈИНСKЕ ВЕЧЕРИ У СТАПАРУ

Датум одржавања: 19 -10. септембар

У част Велике Госпојине од 19. августа када почиње отварање Великогоспојинских вечери, до 10. септембра биће одржаване током сваке вечери са разноврсним програмима: вече фолклора, књижевно вече, изложба слика, такмичење у фудбалу, стоно-тениско такмичење, изложба голубова и паса, традиционално такмичење у кувању овчијег паприкаша.

Информације: МЗ „Стапар“ 025/5827-734

*СМОТРА ПАРАДНИХ KОЊА И ФИЈАKЕРА

Датум одржавања: 21. август

Манифестација обухвата Првенство Србије у двопрегу, KУП Стапара, Ревија запрега традиционалног типа и Четворопрег – вожња на капије. Ово је за сада једино такмичење овр врсте у Граду Сомбору.

Информације: 025/5827-971

*МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА

Датум одржавања: 27. август

У организацији Удружења пчелара „Аврам Максимовић“, у улици Kраља Петра I у Сомбору, пчелари Града Сомбора и Општине Апатин приређују Међународни сајам пчеларства.Осим разноврсних производа од меда, изложена ће бити и пчеларска опрема најпознатијих произвођача из земље и иностранства.

Информације: Удружење пчелара „Аврам Максимовић“, 069/180-5941

e-mail upavramso@gmail.comwww.up-avramso.in.rs

Image credit: ©   / AcanskiS/  NRS

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Naturisti Srbije: Idemo u… Siki
Resorni pokrajinski sekretarijat raspisao Konkurs za unapređenje ekonomije na selu – razvoj turizma u ruralnim područjima

Kategorije

Izbornik