Kultura

Floating Man Festival po četvrti put u Apatinu

 

  • Četvrtu godinu za redom, u Apatinu se od 11. do 14. avgusta ove godine održava Floating Man Festival. Prema najavama, kao i ranijih godina, biće ovo četiri sjajna dana u kojima će posetioci moći da uživaju kako u dobroj muzici, druženju, sportskim aktivnostima, lokalnim gastro specijalitetima tako i čarima rezervata Gornje Podunavlje uopšteno

Zahvaljujući konferenciji, koja svake godine prati ovaj festival, svi zainteresovani će biti u prilici i da nauče nešto više o kripto valutama koje nam svima deluju pomalo neopipljivo ali koje definitivno postaju deo naše finansijske budućnosti, ali i mnogim drugim zanimljivim biznis i „life style“ temama. Kao i ranijih godina, očekuje se veliki broj mladih sa svih strana sveta.

U poslednje dve godine, Festival je našao svoje trajno mesto dešavanja na jezeru Arka, koje se nalazi na svega 500 m od gradske plaže u Apatinu. Čitavo imanje oko jezera, u budućnosti će negovati vrednosti eko etno turizma.

U planu je izgradnja manjeg hotela visoke kategorije, bungalova oko jezera, kućica na vodi i restorana. Radovi se izvode postupno dok je za sada ovde izgrađen kamp i nekoliko bungalova.

Takođe, postoje je i sportski tereni, te igralište i drugi sadržaji za decu čime je Festival otvorio vrata i kompletnim porodicama koje sada često kamperima putuju po Evropi.

Ove godine, u glavnom delu programa, u petak 12. avgusta od 20:30 časova, nastupaće Del Arno Band i Marko Luis dok su za subotu 13. avgust u isto vreme planirani novosadski muzički sastav Gift i, u nastavku večeri, popularni hrvatski Nipplepeople.

Govornici na konferenciji biće uglavnom stranci uz izuzetak našeg proslavljenog kikboksera Nenada Pagonisa koji će okupljenima ispričati svoju životnu priču i Mirjane Maksimović iz Udruženja Žene i Vino koja će kroz priču o vinu prisutnima predstaviti Srbiju, srpsku kulturu i tradiciju.

Ulaznice za Floating Man Festival 2022. svim zainteresovanima dostupne su putem gigstix-a dok Somborci i Apatinci karte mogu da kupe na licu mesta, i to uz 50% popusta uz prikaz lične karte.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Gradski muzej Sombor: Letnja radionica likovnog kosmosa inspirisano deci delima Zorana Stošića Vranjskog
Somborska slikarka Branka Panić otvorila već 6. samostalnu izložbu

Kategorije

Izbornik