Estrada

Teofilovići predstavljaju CD „Element“

 

Novi album s obradama najlepših izvornih pesama naših prostora

Braća blizanci Ratko i Radiša Teofilović već dugi niz godina oduševljavaju publiku širom sveta svojim obradama izvornih pesama Balkana. „Jedinstveni“ i „čudesni“ epiteti su koji se neretko vežu uz njihovo prezime, ponajpre zbog nadahnutog dvoglasnog pevanja koje svakog slušaoca vraća u neka prošla vremena. Nakon šest godina diskografske pauze Teofilovići objavljuju „Element“, novi studijski album s 14 obrada tradicionalnih kompozicija utkanih u bogato kulturno nasleđe ovih prostora.

„Kroz planine, barda i gore“, „Jano mori“, „A što ti je mila kćeri“, „Soko mi leti visoko“, „Kaleš bre Anđo“ i „Đelem đelem“ samo su neke od pesama kojima su Teofilovići udahnuli novi život, predstavivši ih u dosad neviđenom ruhu.

Kako bi se pobrinuli da album bude intiman poput njihovih nastupa, čitav materijal snimljen je u sjajnom akustičnom ambijentu Krovne sale Regionalnog kreativnog ateljea Kanjiža.

Iako nemaju formalno muzičko obrazovanje, Teofilovići su dugi niz godina pevali u gradskom horu Čačka, gde su izoštrili sluh, dikciju i pevačku tehniku koju i danas nose sa sobom. Tokom godina beleže nastupe u Nemačkoj, Italiji, Austriji, SAD-u, Japanu, Rusiji i to u nekima od najeminentnijih koncertnih prostora poput Wiener Konzerthaus u Beču, Moscow Tchaikovsky Conservatory u Moskvi, The Kennedy Center u Washingtonu i Liszt Academy Concert Centre u Budimpešti.

Album „Element“ logičan je nastavak bogate 30-godišnje karijere, a sadrži sve ono što Ratka i Radišu čini posebnima na muzičkoj  sceni. Svima onima koji se upuste u preslušavanje ovog albuma zagarantovano je jedinstveno lirsko putovanje uz produhovljene obrade braće Teofilović.

Natalija Cajić, direktorka Jugotona-Croatia Records, Beograd, Nušićeva 27, +381 11 3225362

11103 Beograd 4

https://jugoton.net/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Novi Radio Sombor slušajte klikom na link:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Pesma za Evroviziju 2022: Julijana Vincan uz ženski muzički trio Playade sa pesmom ‘Istina i laži’ u krugu favorita za predstavnika Srbije
Ekskluzivno: Beti Đorđević najviša nagrada – za životno delo, Nišvil!

Kategorije

Izbornik