Estrada

Pesma za Evroviziju 2022: Julijana Vincan uz ženski muzički trio Playade sa pesmom ‘Istina i laži’ u krugu favorita za predstavnika Srbije

 

Nakon rekordnog broja kompozicija koje su prijavljene za ovogodišnju Pesmu Evrovizije, Radio televizija Srbije (RTS) odabrala je 36 koje će učestvovati u nacionalnom izboru. U krugu favorita je nadasve različita od drugih, u mnogo čemu originalna-autentično evrovizijska pesma, koja pogađa u metu bar što se najpopularnijeg evropskog festivala muzike tiče. „Istina i laži“, u izvođenju harizmatične Julijane Vincan i uz asistenciju njene tri koleginice (sve četiti najvišeg muzičkog obrazovanja), biće izvedena u drugoj polufinalnoj večeri 4. marta i to pod rednim brojem 2! Po 18 u oba polufinala, od kojih po 9 po sistemu glasanja 50-50 žiri-televoting, odlaze u veliko finale 5. marta

Snažna, nabojem energije a istovremeno ženstvenošću skladno uz probrano odabrane instrumente harmonizovana, numera “na prvo slušanje“, vrhusnkog aranžmana; s obzirom da se uostalom radi o akademski – profesionalnim muzičarkama, predstavlja kako autorke rekoše ujedno prvi ali dopunili bismo, prvi-i odmah pravi solo singl Julijane Vincan – i u njemu, osim njenog jakog vokala, dominira zvuk harfe.

Grupa pod takođe zanimljivim imenom Playade, čije će se muzičarke naći na sceni, baš kao i pesma „Istina i laži“, oslikava jaku žensku energiju. Ovde se dešava spoj naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova. 

  • Radi se o modernoj i unikatnoj rok pesmi u kojoj glavnu priču vodi harfa zajedno sa mojim vokalom, ali gitara tu ima svoju važnu ulogu. Čuju se čak i etno elementi, ali je prisutan i elektro vajb, a atmosfera počinje “mirnije“ da bi se do kraja desio krešendo u svakom smislu, tako da kraj dobija svoj vrhunac – izjavila je za naš portal vokalna interpretatorka Julijana Vincan kojoj predviđamo dugotrajnu karijeru nakon popriličnog perioda suše novih ličnosti na širem polju estrade, a što smo objavili najpre u najavi tizerom pesme, 5. februara.

Prema Julijanijim rečima u pesmi je izražena jaka emocija, a to što je tekst pisan rodno neutralno, dozvoljava svima da se povežu postavljenom cilju, posebno što nije rezervisan samo za romantične odnose. – Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat i verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao, ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota – poručuje Julijana Vincan.

Sa Julijanom će se na sceni studija RTS u Košutnjaku naći i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije). Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson, za aranžman su se pobrinuli Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz (John Matthews), a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

Spot je sniman u Kombank Dvorani, radio ga je Željko Kovačević (Foto Mrvica), dok devojke nose modele Marije Antonove, a našminkala ih je Anđela Arsić.

Evrovizijsku pesmu ‘Istina i laži’ moći ćete da čujete svakodnevno i u našem programu internet Novog Radio Sombora na linku:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

Da podsetimo, finale festivala „Pesma za Evroviziju 22“ biće održano 5. marta, a sve tri večeri, od 21 čas prenosiće RTS – kada će Srbija birati novog predstavnika i pesmu za Gala priredbu u Torinu, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Italije, na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije od 10-14. maja.

Julijani i njenom ženskom bendu želimo da ispolje totalno sav optimizam kojim zrače, energiju i snagu koju izražavaju kroz pesmu tipično evrovizijsku, uz – srećno!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Neposredno sa – Beti Đorđević: Volim ljude, volim vedrinu, volim život, volite se, uvek zaljubljeni budite, Sombore moj dragi
Teofilovići predstavljaju CD „Element“

Kategorije

Izbornik