Najnovije

Svim prvačićima na teritoriji Grada Sombora podeljeni pokloni iznenađenja

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković prilikom srdačnog susreta sa prvacima u somborskoj školi „Bratstvo jedinstvo“

  • Prvi septembar – početak nove školske 2023/24. godine, obeležen je i zvanično poklonima iznenađenja za sve đake prvake na području Grada Sombora. Predstavnici Grada su, jutros od 8 časova posetili sve osnovne škole u gradu i u naseljenim mestima. Sa novom školskom godinom upisano je 621 dete koje kreće u prvi razred u 19 osnovnih škola na području Grada Sombora, od kojih će 392 pohađati nastavu u gradu, a 229 u naseljenim mestima

Polazak u školu deci je čestitao gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i zajedno sa načelnikom Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave, Goranom Todorićem i članom Saveta za bezbednost saobraćaja, Stašom Kovačevićem, prvacima osnovnih škola „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru, „Ognjen Prica“ u Kolutu i „Moša Pijade“ u Bačkom Bregu, uručio vredne poklone.

Tom prilikom gradonačelnik Ratković je izjavio:

  • Pored školskog pribora, preko Saveta za bezbednost saobraćaja smo kupili dodatne prigodne poklone, a ono što je Grad Sombor prvi put izdvojio su sredstva za besplatne udžbenike za sve đake prvake. Ovo je mera koju ćemo nastaviti i u narednom periodu, a sutra ćemo podeliti poklone i đacima u posebnim kategorijama.

Zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica zajedno sa gradskim većnikom za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Slobodanom Stanićem poklone je uručila đacima osnovnih škola „Dositej Obradović“ u Somboru, „Nikola Tesla“ u Kljajićevu i „Miroslav Antić“ u Čonoplji.

Ostali predstavnici Grada Sombora posetili su druge škole na teritoriji Grada Sombora, kako bi đacima prvacima lično uručili poklone i poželeli uspešno školovanje u novoj školskoj godini.

Grad Sombor je za sve đake prvake, kao i prethodnih godina, pripremio ranac sa školskim priborom koji sadrži sveske, olovke, pribor za crtanje i bojanje, makaze, gumice, zarezače, plastelin, lenjir, blokčiće i drugi potreban pribor, a takođe i kutiju sa bojicama, te šolju sa grbom Grada Sombora.

Isto tako, ove godine je po prvi put za sve đake prvake obezbeđen besplatan komplet udžbenika. Takođe, u prethodnom periodu izdvojena su značajna sredstva za renoviranje i opremanje svih obrazovnih ustanova, kako bi kvalitet obrazovanja bio što bolji.

Nabavka udžbenika za đake prvake obezbeđena je iz budžeta Grada Sombora, dok su nabavku školskog pribora finansirali Grad Sombor i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Osumnjičena da je sedamdesetogodišnjoj ženi otela torbicu
Nova 52 iregularna migranta u Somboru smeštena u prihvatni centar

Kategorije

Izbornik